Με 60,9% τρέχει σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός στη Βενεζουέλα
Το 60,9% έφτασε σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός της Βενεζουέλας, ενώ για τον μήνα Μάιο αυξήθηκε στο 5,7%. Στην ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας αποδίδονται ευθύνες στην Αντιπολίτευση για τις κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.
Το 60,9% έφτασε σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός της Βενεζουέλας, ενώ για τον μήνα Μάιο αυξήθηκε στο 5,7%. Στην ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας αποδίδονται ευθύνες στην Αντιπολίτευση για τις κινητοποιήσεις.
«Αυτές οι αναταραχές είχαν αρνητικό αποτέλεσμα για το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, καθώς δυσκόλεψαν τη διάθεση των προϊόντων σε δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Τράπεζα της .
Ο πληθωρισμός του Μαΐου οδήγησε σε αύξηση τις μεταφορές κατά 10,1%, σε αύξηση 6,9% τις τιμές στα εστιατόρια και στις υπηρεσίες ξενοδοχείων, ενώ το κόστος αγοράς τροφίμων και ποτών αυξήθηκε κατά 6,4%.
Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα σχεδόν μία ώρα μετά το τέλος του παιχνιδιού που άνοιξε την αυλαία του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.
Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης είχαν εδώ και μήνες, αναφέρει ότι τα στοιχεία για τον ετήσιο πληθωρισμό δεν είχαν δοθεί στη δημοσιότητα για καθαρά πολιτικούς λόγους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Drone – show στην Αυστραλία ακυρώθηκε όταν άρχισαν να πέφτουν τα drone από τον ουρανό [βίντεο]
- ΕΛ.Α.Σ.: Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει και κεντρίζει το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ
- Ο έντονος διάλογος Κυρίζογλου – Δούκα στην ΚΕΔΕ
- Ποινή κάθειρξης 12 ετών σε 31χρονο για τον βιασμό κοπέλας το 2022 στα Φαλάσαρνα
- Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Γερμανία σε πισίνες, λίμνες και ποτάμια κατά τη διάρκεια του τριημέρου
- Η… κασέτα για το «καταστροφικό 2015» και οι «ωτακουστές του Predator» – Οι αιχμές Τουμασάτου και Χειλάκη από το Θησείο


