Σε πρόωρη αποπληρωμή μέρους της ευρωπαϊκής βοήθειας προχωρά η Ισπανία
Η Ισπανία θα αποπληρώσει πρόωρα 1,3 δισ. ευρώ από την άνω των 40 δισ. ευρώ ευρωπαϊκή βοήθεια που δέχθηκε το 2012 ο τραπεζικός τομέας της, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. Όπως εξήγησε η εκπρόσωπος το κάνουμε επειδή μπορούμε και για να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη στην οικονομία.
Η Ισπανία θα αποπληρώσει πρόωρα 1,3 δισ. ευρώ από την άνω των 40 δισ. ευρώ ευρωπαϊκή βοήθεια που δέχθηκε το 2012 ο τραπεζικός τομέας της, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.
«Η Ισπανία θα αποπληρώσει 1,3 δισ. ευρώ (από το πρόγραμμα) οικονομικής βοήθειας επειδή μπορούμε να το κάνουμε και για να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη στην οικονομία», δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία.
Η ίδια πρόσθεσε ότι χάρη στη βελτίωση της οικονομίας η χώρα θα μειώσει το 2014 κατά 10 δισ. ευρώ τις ανάγκες της για καθαρή χρηματοδότηση, στα 55 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Το πέπλο θανάτου γύρω από το δίκτυο Έπσταϊν: Ποιοι, πόσοι και πώς πέθαναν
- Σκύλος και θάλασσα: Μύθοι, αλήθειες, νομοθεσία και η επιστημονική πραγματικότητα
- Σύρος: Ιατροδικαστική εξέταση, τηλεφωνικές επικοινωνίες και κάμερες ασφαλείας θα ρίξουν «φως» στην υπόθεση
- Πυρκαγιές σε Γαλλία – Ισπανία: Στάχτη 1,5 εκατ. στρέμματα, πάνω από 320.000 οι εκτοπισμένοι
- Στην αντεπίθεση ο Ινφαντίνο μετά το Μουντιάλ: «Σπέρνετε μίσος και ψεύτικες φήμες» (pics)
- Καρκίνος: Παγκόσμια αύξηση – Τα νέα περιστατικά αναμένεται να φτάσουν τα 34 εκατομμύρια έως το 2050

