Υπάρχει ένα ανεξήγητα κακό χιούμορ με την Βραζιλία, λέει η πρόεδρος
Λίγες μέρες έχουν απομείνει για τη σέντρα του Μουντιάλ και η πρόεδρος της Βραζιλίας αποφάσισε να μιλήσει για όλα τα αρνητικά που διαβάζει και ακούει το τελευταίο διάστημα για τη χώρα της. «Υπάρχει ένα ανεξήγητα κακό χιούμορ με τη Βραζιλία» είπε η Ντίλμα Ρουσέφ, δινόντας τη δική της εκδοχή για τα πράγματα.
Λίγες μέρες έχουν απομείνει για τη σέντρα του Μουντιάλ και η πρόεδρος της Βραζιλίας αποφάσισε να μιλήσει για όλα τα αρνητικά που διαβάζει και ακούει το τελευταίο διάστημα για τη χώρα της. «Υπάρχει ένα ανεξήγητα κακό χιούμορ με τη Βραζιλία» είπε η Ντίλμα Ρουσέφ, δινόντας τη δική της εκδοχή για τα πράγματα.
Στη διάκρεια δείπνου που παρέθεσε στους ξένους ανταποκριτές και δημοσιογράφους η πρόεδρος ρωτήθηκε για όλα όσα γράφονται το τελευταίο διάστημα: τις καθυστερήσεις στην κατασκευή των υποδομών, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις, το θέμα της ασφάλειας.
Για την ίδια η εξήγηση είναι απλή: υπάρχουν αρκετές παρεξηγήσεις για τη διοργάνωση των αγώνων, τις οποίες εκμεταλλεύεται η Αντιπολίτευση.
Έφερε μάλιστα και ένα παράδειγμα: η FIFA ήθελε να γίνουν οι αγώνες σε οκτώ πόλεις, ενώ η κυβέρνηση του προκατόχου της ήθελε να γίνουν σε 16 πόλεις. «Τις προάλλες βρέθηκα με τον προκάτοχό μου (τον πρόεδρο Λούλα) και μου είπε ότι ούτε εκείνος ήθελε τόσες πόλεις, γιατί δεν ήθελε να γίνουν αγώνες σε μέρη χωρίς ιδιαίτερη ποδοσφαιρική παράδοση» εξήγησε.
Εξίσου άδικες χαρακτήρισε η πρόεδρος και τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση δαπάνησε τεράστια ποσά για τη διοργάνωση την ώρα που η χώρα έχει άλλα προβλήματα. «Είναι άδικο και αυτό. Από τα 63 δισ. δολάρια που επενδύθηκαν, μόνο τα 4 δισ. είναι για το Μουντιάλ. Τα υπόλοιπα είναι για τη Βραζιλία.»
Σε ερώτηση για τις καθυστερήσεις στα έργα, η πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά: «Μία γραμμή μετρό δεν φτιάχνεται σε δύο χρόνια. Ένα κατασκευαστικό έργο δεν είναι ρολόι, ειδικά σε μια χώρα που δεν έχει παράδοση σε μεγάλες κατασκευές.»
Η ίδια τόνισε ότι πολλά έργα υποδομών δεν προχωρούν γιατί λείπει στη χώρα η απαραίτητη τεχνογνωσία.
Όσο για το θέμα της ασφάλειας, η Ρουσέφ είπε ότι αποτελεί βασική της προτεραιότητα, αλλά έσπευσε να καθησυχάσει όσους μιλούν ακόμα και για τρομοκρατικές επιθέσεις. «Ζούμε ειρηνικά με όλους μας τους γείτονες εδώ και 150 χρόνια» απάντησε.
Όσο για τις διαδηλώσεις, αρκέστηκε να πει ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην διαμαρτυρία. «Αρκεί να μην βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές άλλων και να μην κλείνουν τους δρόμους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουγγαρία: Ο νέος πρωθυπουργός δεσμεύεται να αναστείλει τη λειτουργία των κρατικών ΜΜΕ
- K‑POP Demon Hunters: Το απόλυτο fan‑experience για μικρούς και μεγάλους
- Μυτιλήνη: Κλιμακώνουν οι κτηνοτρόφοι – Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη
- Champions League: Μπάγερν – Ρεάλ και Άρσεναλ – Σπόρτινγκ για τα δύο τελευταία «εισιτήρια» των ημιτελικών
- Λέσβος: Στη ΜΕΘ με μικροβιακή μηνιγγίτιδα νοσηλεύεται 30χρονη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
- Η Ρωσία εκτόξευσε πάνω από 300 drones και πυραύλους προς την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Οργή και προβληματισμός στη ΝΔ για τον Μακάριο Λαζαρίδη – Αναμένουν με αγωνία τις αποφάσεις Μητσοτάκη
- Το καλύτερο για τον σκύλο μας είναι να είμαστε συνεχώς «αγκαζέ» – Σωστά;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442