Μια νέα δωρεά ύψους 300.000 δολαρίων προς τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, ανακοίνωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative). Μέσω της συγκεκριμένης δωρεάς θα προσφέρεται μηνιαίως, και για 1 έτος, επισιτιστική βοήθεια σε 450 συνολικά οικογένειες, που βρίσκονται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Καλαμάτα και την Αλεξανδρούπολη, αλλά και σε 26 οικογένειες που φιλοξενούνται στα Παιδικά Χωρία SOS Eλλάδος.

Μια νέα δωρεά ύψους 300.000 δολαρίων προς τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, ανακοίνωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative). Μέσω της συγκεκριμένης δωρεάς θα προσφέρεται μηνιαίως, και για 1 έτος, επισιτιστική βοήθεια σε 450 συνολικά οικογένειες, που βρίσκονται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Καλαμάτα και την Αλεξανδρούπολη, αλλά και σε 26 οικογένειες που φιλοξενούνται στα Παιδικά Χωρία SOS Eλλάδος.

Επιπλέον, η δωρεά θα συμβάλλει στην παροχή εξειδικευμένων υποστηρικτικών υπηρεσιών, όπως εργοθεραπείες και λογοθεραπείες, προς όφελος 80 επιπλέον οικογενειών που βρίσκονται στην Αθήνα Συνολικά, περισσότεροι από 900 ενήλικες και 1.450 παιδιά θα λαμβάνουν σε μηνιαία βάση υποστήριξη, μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας που έχει ως βασικό στόχο την επίλυση προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την οικονομική κρίση.

Το πρόγραμμα και οι ωφελούμενοι
Παρόλο που η οικονομία της χώρας βελτιώνεται σταδιακά, πολλές οικογένειες στην Ελλάδα πασχίζουν ακόμα να καλύψουν τις βασικές ανάγκες, όπως είναι η επαρκής σίτιση και η πρόσβαση σε υποστηρικτικές υπηρεσίες. Η Ελληνική Πρωτοβουλία συνεργάζεται με κοινωφελείς οργανισμούς προσφέροντας βοήθεια προς τις οικογένειες που έχουν πληγεί περισσότερο από τη κρίση. Ειδικότερα, μέσα από τη συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS, θα δοθεί σημαντική στήριξη σε οικογένειες που ζουν σε 4 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, αλλά και σε αυτές που φιλοξενούνται από τον οργανισμό στις εγκαταστάσεις του ανά την επικράτεια. Η επιλογή των οικογενειών έγινε από τα Παιδικά Χωριά SOS μέσω της καταγραφής των καθημερινών τους αναγκών και των ελλείψεων που αυτές αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα, οι ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι κάτωθι:

  • 350 οικογένειες που υποστηρίζονται από τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας (ΚΣΠΟ) των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα έχουν πρόσβαση στα Κοινωνικά Παντοπωλεία της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που λειτουργούν και στις δύο πόλεις.
  • 100 οικογένειες που υποστηρίζονται από τα ΚΣΠΟ των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος σε Καλαμάτα και Αλεξανδρούπολη θα προμηθεύονται τρόφιμα μέσω ενός δικτύου τοπικών καταστημάτων. 
  • 26 οικογένειες που διαμένουν στα Παιδικά Χωριά SOS και τον Ξενώνα SOS Ελίζα θα λάβουν σημαντική επισιτιστική βοήθεια που θα τους επιτρέψει να αγοράζουν τρόφιμα, σε τιμές χονδρικής, απευθείας από τις εταιρείες παραγωγής.
  • 80 οικογένειες που υποστηρίζονται από το ΚΣΠΟ στην Αθήνα θα λάβουν ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, όπως εργοθεραπεία και λογοθεραπεία.

Ο Μιχάλης Πρίντζος, Program Director της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δηλώνει: «Είμαστε πραγματικά περήφανοι που υποστηρίζουμε τη λειτουργία των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η επιτυχία του πρώτου μας προγράμματος, λειτούργησε σαν καταλύτης στην απόφασή μας να υποστηρίξουμε ακόμα περισσότερες οικογένειες μέσα στο 2014. Η δωρεά αυτή αντανακλά τη στήριξη της παγκόσμιας ελληνικής κοινότητας στο κάλεσμα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας για συμμετοχή όλων στην εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων OneGreece.org. Όλοι μαζί μπορούμε έμπρακτα να βοηθήσουμε τους συναθρώπους μας να αποκτήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής, αυτά τα δύσκολα χρόνια».

Ο Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, προσθέτει: «Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Ελληνική Πρωτοβουλία, υποστηρίζοντας οικογένειες που έχουν πληγεί από την παρατεταμένη οικονομική κρίση. Η Ελληνική Πρωτοβουλία έχει δεσμευθεί για πολλά περισσότερα από την οικονομική υποστήριξη που ήδη μας προσφέρει και αποτελεί έναν αληθινό συνοδοιπόρο στην αποστολή του οργανισμού μας. Επιπλέον, η Ελληνική Πρωτοβουλία βοηθά να διευρύνουμε τον αντίκτυπο των ενεργειών μας, μέσα από τη συνεργασία με άλλους κορυφαίους κοινωφελείς οργανισμούς και ελληνικές επιχειρήσεις. Πραγματικά εκτιμούμε τη συνεχιζόμενη στήριξη της Ελληνικής Διασποράς από όλο τον κόσμο».

Ο Γιώργος Βογιατζάκης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Ελλάδος, Αλβανίας και FYROM της Μαρινόπουλος Α.Ε. που λειτουργεί τα Κοινωνικά Παντοπωλεία αναφέρει: «Στη δύσκολη αυτή συγκυρία για τη χώρα, όπου οι αιτήσεις των οικογενειών για ένταξη σε επισιτιστικά προγράμματα στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων και σε άλλους Κοινωνικούς Φορείς αυξάνονται συνεχώς, έχει αναπτυχθεί μια σημαντική συνεργασία μεταξύ των Κοινωνικών Παντοπωλείων της Μαρινόπουλος Α.Ε. και των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS Αθήνας και Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. Είμαστε περήφανοι που, μέσα από τη στήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, ενισχύουμε και δίνουμε ελπίδα σε 350 επιπλέον άπορες οικογένειες μέσα από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε υπεύθυνα τη δράση μας με στόχο να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Η Ελληνική Πρωτοβουλία είναι ένα παγκόσμιο, μη κερδοσκοπικό και μη κυβερνητικό ίδρυμα, του οποίου αποστολή είναι η κινητοποίηση των Ελλήνων της διασποράς και της φιλελληνικής κοινότητας να επενδύσουν το μέλλον της Ελλάδας, μέσα από προγράμματα που εστιάζουν στην αντιμετώπιση της κρίσης, την επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη:

  • Αντιμετώπιση της κρίσης – υποστήριξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών υψηλού κύρους που παρέχουν ζωτικής σημασίας ασφάλεια σε οικογένειες που έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση.
  • Επιχειρηματικότητα – συμβολή στη διαμόρφωση μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών που έχοντας τα κατάλληλα εργαλεία και γνώσεις θα μετατρέψουν σημαντικές ιδέες σε βιώσιμες και κοινωνικές επιχειρήσεις.
  • Οικονομική ανάπτυξη – κινητοποίηση επενδυτικών κεφαλαίων προκειμένου να ενεργοποιηθεί η ελληνική οικονομία, διαμορφώνοντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για μακροπρόθεσμη ευημερία.

health.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr