Ιταλία: Σε 11 χρόνια εκτιμάται η επιστροφή της οικονομίας σε επίπεδα προ κρίσης
Την εκτίμηση πως η ιταλική οικονομία θα χρειασθεί έντεκα χρόνια για να επιστρέψει στο επίπεδο στο οποίο βρισκόταν πριν την κρίση υπογραμμίζει σε έκθεσή της, η οποία δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, η εμπορική ένωση Confcommercio.
Την εκτίμηση πως η ιταλική οικονομία θα χρειασθεί έντεκα χρόνια για να επιστρέψει στο επίπεδο στο οποίο βρισκόταν πριν την κρίση υπογραμμίζει σε έκθεσή της, η οποία δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, η εμπορική ένωση Confcommercio.
Tους πρώτους τρεις μήνες του 2014 κατέβασαν οριστικά ρολά 12.000 εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες, σε μεγάλο ποσοστό, διέθεταν είδη ένδυσης.
Σε ό,τι αφορά την κατανάλωση των νοικοκυριών, η Confcommercio τονίζει ότι σε μηναία βάση, τον περασμένο Απρίλιο σημειώθηκε κάμψη της τάξης του 0,3%, ενώ παρατηρείται ελαφρά άνοδος, του 0,2%, σε σχέση με τον Απρίλιο του 2013.
Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η οικονομική κρίση δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί.
Σχετικά με τις γενικότερες συνέπειες της οικονομικής ύφεσης, ο ιταλικός εμπορικός σύνδεσμος στην έκθεσή του αναφέρει ότι, από το 2007 μέχρι το 2013, το κατά κεφαλήν εισόδημα στην χώρα μειώθηκε κατά 3.100 ευρώ, προσθέτοντας ότι «μέχρι το 2015 δεν αναμένεται καμία ουσιαστική αλλαγή της πτωτικής αυτής τάσης».
Η Confcommercio υπογραμμίζει, τέλος, ότι «φέτος το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,5% και το 2015 κατά 0,9%» ενώ εκτιμά ότι σε μια χώρα σαν την Ιταλία, με ολοένα και αυξανόμενο χάσμα ανάμεσα στις πιο εύπορες βόρειες περιφέρειες και τις ευάλωτες περιοχές του Νότου, «η όποια οικονομική ανάκαμψη, δεν μπορεί παρά να είναι βαθμιαία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
- Βουλή: Προκλητικός Βαλτογιάννης αναφέρθηκε στη χούντα – Άμεση αντίδραση και δηλώσεις καταδίκης
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 7ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)
- Νιούκαστλ – Αϊντχόφεν 3-0: Για 8άδα οι Άγγλοι, θετικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό (vid)