Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απόλυτη αστυνομική «ηρεμία» στην Τιενανμέν στην 25η επέτειο της εξέγερσης

Απόλυτη αστυνομική «ηρεμία» στην Τιενανμέν στην 25η επέτειο της εξέγερσης

Η παρουσία αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων στην Τιενανμέν είναι έντονη την Τετάρτη, την 25η επέτειο της εξέγερσης στην πλατεία, καθώς έχουν γίνει προληπτικά τα πάντα ώστε να αποτραπεί στο Πεκίνο κάθε εκδήλωση μνήμης για μία από τα πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης κινεζικής ιστορίας. Μόνο στο Χονγκ Κονγκ, πέραν της κινεζικής διασποράς, αναμένεται να γίνει και φέτος η λιτή εκδήλωση μνήμης στα θύματα.

Η παρουσία αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων στην Τιενανμέν είναι έντονη την Τετάρτη, την 25η επέτειο της εξέγερσης στην πλατεία, καθώς έχουν γίνει προληπτικά τα πάντα ώστε να αποτραπεί στο Πεκίνο κάθε εκδήλωση μνήμης για μία από τα πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης κινεζικής ιστορίας.

Μόνο στο Χονγκ Κονγκ, πέραν της κινεζικής διασποράς, αναμένεται να γίνει και φέτος η λιτή εκδήλωση μνήμης στα θύματα το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως αναφέρουν οι ανταποκριτές Reuters και Associated Press, αστυνομικοί, στρατιώτες και μέλη της ασφάλειας είχαν «περικυκλώσει» την πλατεία το πρωί της Τετάρτης, ελέγχοντας τις ταυτότητες και τις τσάντες όσων ήθελαν να πλησιάσουν.

Μετά την καθημερινή έπαρση της σημαίας, οι ξένοι δημοσιογράφοι απομακρύνθηκαν.

Η επιβεβλημένη ομαλότητα στην «Πλατεία της Ουράνιας Ειρήνης» συμπληρώνει τη σιωπή με την οποία περιβάλλεται η επέτειος στην κινεζική δημόσια σφαίρα.

H Διεθνής Αμνηστία ανέφερε ότι τουλάχιστον 66 άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση σε σχέση με την επέτειο. Ο ΟΗΕ και οι ΗΠΑ κάλεσαν το Πεκίνο να τους απελευθερώσει.

«Ζητώ από τις κινεζικές αρχές να απελευθερώσουν άμεσα όσους συνελήφθησαν την ώρα που ασκούσαν το δικαίωμά τους στην ελευθερία του λόγου», αναφέρει η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι σε ανακοίνωσή της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024