Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκατοντάδες Γάλλοι πολεμούν στο μέτωπο της Συρίας

Εκατοντάδες Γάλλοι πολεμούν στο μέτωπο της Συρίας

Στη σκιά της αιματηρής επίθεσης στο εβραϊκό μουσείο των Βρυξελλών ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς αποκαλύπτει ότι περισσότεροι από 800 Γάλλοι ή αλλοδαποί κάτοικοι της χώρας έφυγαν για να πολεμήσουν στη Συρία ή σκέφτονται να το κάνουν. Ποτέ στο παρελθόν το Παρίσι «δεν βρέθηκε αντιμέτωπο με μία τέτοια πρόκληση» λέει ο Βαλς.

Στη σκιά της αιματηρής επίθεσης στο εβραϊκό μουσείο των Βρυξελλών ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς αποκαλύπτει ότι περισσότεροι από 800 Γάλλοι ή αλλοδαποί κάτοικοι της χώρας έφυγαν για να πολεμήσουν στη Συρία ή σκοπεύουν να το κάνουν. Ποτέ στο παρελθόν το Παρίσι «δεν βρέθηκε αντιμέτωπο με μία τέτοια πρόκληση» λέει ο Βαλς.

Σαφώς υπάρχουν στη Γαλλία επίδοξοι τρομοκράτες σαν τον Μοχάμεντ Μερά, ο οποίος σκότωσε τέσσερις εβραίους και τρεις στρατιωτικούς το 2012 στην Τουλούζη, ή σαν τον Μεχντί Νεμούς, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την πολύνεκρη επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, παραδέχτηκε ο Βαλς.

«Ξεπεράσαμε στη Γαλλία τον αριθμό των 800 Γάλλων ή πολιτών άλλων χωρών που κατοικούν στη χώρα, οι οποίοι είτε πολεμούν στη Συρία, είτε σκοτώθηκαν εκεί -περίπου 30-, είτε επέστρεψαν από τη Συρία, είτε θέλουν να πάνε» δήλωσε.

«Ποτέ ξανά δεν αντιμετωπίσαμε μία τέτοια πρόκληση. […] Είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη απειλή» δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV και στο ραδιόφωνο RMC.

Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει «να παρακολουθούνται εκατοντάδες Γάλλοι και Ευρωπαίοι που σήμερα μάχονται στη Συρία» εξήγησε.

Ο Μεχντί Νεμούς, ένας 29χρονος Γάλλος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στη Μασσαλία και θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία τριών ανθρώπων στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών στις 24 Μαΐου.

Ο Μοχάμεντ Μερά είχε σκοτώσει τρεις στρατιωτικούς, τρεις μικρούς μαθητές και τον καθηγητή τους το 2012 και στη συνέχεια σκοτώθηκε από την αστυνομία, σε επιδρομή στο διαμέρισμα όπου κρυβόταν.

Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να επαγρυπνούν για πιθανές επιθέσεις παρόμοιες με εκείνη που έγινε στις Βρυξέλλες και οι υπηρεσίες ασφαλείας τους θα πρέπει να συνεργαστούν για να εμποδίσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, προειδοποίησε την Δευτέρα ο Ευρωπαίος συντονιστής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας Ζιλ ντε Κερσόβ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024