Οι Ουκρανοί σπάνε πιάτα για να διώξουν το άγχος τους
Έναν ξεχωριστό τρόπο για να καταπολεμήσουν το άγχος τους από τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών βρήκαν οι κάτοικοι της πόλης Ντνιπροπετρόβσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης και έσπασαν εκατοντάδες πιάτα.
Έναν ξεχωριστό τρόπο για να καταπολεμήσουν το άγχος τους από τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών βρήκαν οι κάτοικοι της πόλης Ντνιπροπετρόβσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης και έσπασαν εκατοντάδες πιάτα.
Όσοι περνούσαν από την πλατεία, έπαιρναν ένα πιάτο και έγραφαν πάνω του μία ευχή πριν το εκσφενδονίσουν στο έδαφος.
Η πόλη Ντνιπροπετρόβσκ βρίσκεται κοντά στις ρωσόφωνες ανατολικές περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, όπου η βία κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα.
Πολλοί έγραψαν ευχές για ειρήνη στην περιοχή στα πιάτα τους πριν τα κάνουν χίλια κομμάτια. Ένας άνδρας έγραψε στο πιάτο του «Πούτιν, αντίο».
Η διοργανώτρια της εκδήλωσης, Άννα Σβισένκο, δήλωσε σε ιστοσελίδα ότι στην Ουκρανία θεωρείται καλός οιωνός το σπάσιμο ενός ποτηριού ή ενός πιάτου. Ωστόσο, είπε ότι πήρε την ιδέα από ένα εστιατόριο στο Πεκίνο όπου σε μια ειδική αίθουσα οι πελάτες μπορούν να σπάνε τα σερβίτσια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Όλα όσα χαρίζουν οι φράουλες στον οργανισμό μας
- Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη τη Δευτέρα – Πού θα βρέξει
- Δικαστήρια σε τρία μέτωπα στριμώχνουν την κυβέρνηση
- Χειροκρότημα: 15.700 θεατές στην «Ειρήνη» των Καραθάνου- Δεληβοριά στην Επίδαυρο – Νέοι σταθμοί περιοδείας
- Τα social media κατέστρεψαν τον κινηματογράφο; Οι ταινίες δύο ωρών κουράζουν τη νέα γενιά
- Το τρίπτυχο της στεγαστικής κρίσης: Αγορά, ενοικίαση και κατασκευή ακινήτων στα ύψη
- Η νέα αρχιτεκτονική της απασχόλησης: Από τους αυτόνομους αλγόριθμους στην αναγέννηση των soft skills
- «Δεν τα χρειάζομαι αν με κάνουν να νιώθω άσχημα»: Για τον Weird Al τα χρήματα δεν έχουν καμία σημασία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις












![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)








![Βίσωνας επιτέθηκε σε 65χρονο στο Γέλοουστοουν και τον πέταξε 3 μέτρα στον αέρα – «Μου χάρισε την ζωή» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bison22-315x220.jpg)






![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442