Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωβουλευτής του UKIP ζητά χρηματοδότηση «θεραπείας για ομοφυλόφιλους»

Ευρωβουλευτής του UKIP ζητά χρηματοδότηση «θεραπείας για ομοφυλόφιλους»

Ευρωβουλευτής του UKIP, του κόμματος που ήρθε στην πρώτη θέση στις ευρωεκλογές, δήλωσε σε συνέντευξή του στη Daily Mail ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (το γνωστό NHS) θα πρέπει να χρηματοδοτήσει μια θεραπεία για τους ομοφυλόφιλους. Πρότεινε, μάλιστα, ως... λύση σε όσους θέλουν να «καταπολεμήσουν» την ομοφυλοφιλία, την ομοιοπαθητική. Και συνέχισε, λέγοντας ότι οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων δεν δικαιούνται τον ίδιο σεβασμό με αυτούς που τελούνται ανάμεσα σε ετεροφυλόφιλους.

Ευρωβουλευτής του UKIP, του κόμματος που ήρθε στην πρώτη θέση στις ευρωεκλογές, δήλωσε σε συνέντευξή του στη Daily Mail ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (το γνωστό NHS) θα πρέπει να χρηματοδοτήσει μια θεραπεία για τους ομοφυλόφιλους.

Ο Ρότζερ Χέλμερ, ο οποίος διεκδικεί μία θέση στη Βουλή των Κοινοτήτων σε επαναληπτικές εκλογές στο Νιούαρκ που πραγματοποιούνται στις 5 Ιουνίου, συνέκρινε την ομοφυλοφιλία με τις εγχειρήσεις αλλαγής φύλου.

«Κάποιος είναι δυσαρεστημένος με το φύλο του και θέλει να το αλλάξει και εμείς λέμε: «Εντάξει, μπορείς να το κάνεις». Από την άλλη έχεις έναν ομοφυλόφιλο που λέει «Είμαι ομοφυλόφιλος και θα ήθελα να ήμουν ετεροφυλόφιλος, υπάρχει τρόπος να το φτιάξουμε αυτό;». Σε αυτόν που θέλει να αλλάξει φύλο από άνδρα σε γυναίκα ή το αντίστροφο, λέμε: «Σε παρακαλώ, κάνε το στο NHS». Στον άλλο λέμε: «Αυτό είναι κακό, δεν επιτρέπεται να το σκεφτείς»» είπε, αφήνοντας ουσιαστικά να εννοηθεί ότι το NHS θα έπρεπε να χρηματοδοτήσει μια «θεραπεία» για τους ομοφυλόφιλους.

Και συνεχίζει, «προτείνοντας» στους ομοφυλόφιλους να δοκιμάσουν την ομοιοπαθητική. «Δεν ξέρω εάν η ομοιοπαθητική βοηθά ή όχι, αλλά υπερασπίζομαι το δικαίωμα κάθε ανθρώπου που πιστεύει ότι βοηθάει, να τη δοκιμάσει» είπε.

Μάλιστα, αρνήθηκε ότι παλαιότερες δηλώσεις του υπήρξαν ομοφοβικές. «Η φοβία είναι σαφώς καθορισμένη στην ψυχιατρική: δείτε έναν ορισμό. Εμείς στο UKIP δεν αρνούμαστε ότι υπάρχει προκατάληψη κατά μειονοτήτων και την καταδικάζουμε» είπε.

Και συνέχισε: «Ωστόσο, (η ομοφοβία) δεν είναι φοβία. Όταν ο κόσμος λέει «στηρίζουμε τον παραδοσιακό γάμο», το Stonewall (σ.σ. οργάνωση υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων) λέει: «Ομοφοβία, ομοφοβία». Είναι μία απόλυτα σεβαστή θέση, δεν συνεπάγεται κακομεταχείριση και δεν αποτελεί φοβία» είπε.

Επανέλαβε, επίσης, τη θέση του ότι οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων δεν δικαιούνται τον ίδιο σεβασμό με αυτούς που τελούνται ανάμεσα σε ετεροφυλόφιλους. «Ο γάμος είναι καθορισμένος από την ιστορία, την κουλτούρα και την αναπαραγωγική βιολογία και δικαιούνται ειδικού σεβασμού στην κοινωνία. Είμαι απόλυτα χαλαρός απέναντι στις άλλες σχέσεις, αλλά δεν δικαιολογούν τον ίδιο σεβασμό» είπε.

Ο 70χρονος Χέλμερ έχει κάνει και κατά τον παρελθόν δηλώσεις κατά των ομοφυλοφίλων, λέγοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει να μπορούν να αντιπαθούν ανοιχτά τους ομοφυλόφιλους.

Ο ηγέτης του UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ έχει υπερασπιστεί τον Χέλμερ, λέγοντας ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που είναι πάνω από 70 αισθάνονται αμήχανα με τους ομοφυλόφιλους.

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024