Ευρωβουλευτής του UKIP, του κόμματος που ήρθε στην πρώτη θέση στις ευρωεκλογές, δήλωσε σε συνέντευξή του στη Daily Mail ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (το γνωστό NHS) θα πρέπει να χρηματοδοτήσει μια θεραπεία για τους ομοφυλόφιλους.

Ο Ρότζερ Χέλμερ, ο οποίος διεκδικεί μία θέση στη Βουλή των Κοινοτήτων σε επαναληπτικές εκλογές στο Νιούαρκ που πραγματοποιούνται στις 5 Ιουνίου, συνέκρινε την ομοφυλοφιλία με τις εγχειρήσεις αλλαγής φύλου.

«Κάποιος είναι δυσαρεστημένος με το φύλο του και θέλει να το αλλάξει και εμείς λέμε: «Εντάξει, μπορείς να το κάνεις». Από την άλλη έχεις έναν ομοφυλόφιλο που λέει «Είμαι ομοφυλόφιλος και θα ήθελα να ήμουν ετεροφυλόφιλος, υπάρχει τρόπος να το φτιάξουμε αυτό;». Σε αυτόν που θέλει να αλλάξει φύλο από άνδρα σε γυναίκα ή το αντίστροφο, λέμε: «Σε παρακαλώ, κάνε το στο NHS». Στον άλλο λέμε: «Αυτό είναι κακό, δεν επιτρέπεται να το σκεφτείς»» είπε, αφήνοντας ουσιαστικά να εννοηθεί ότι το NHS θα έπρεπε να χρηματοδοτήσει μια «θεραπεία» για τους ομοφυλόφιλους.

Και συνεχίζει, «προτείνοντας» στους ομοφυλόφιλους να δοκιμάσουν την ομοιοπαθητική. «Δεν ξέρω εάν η ομοιοπαθητική βοηθά ή όχι, αλλά υπερασπίζομαι το δικαίωμα κάθε ανθρώπου που πιστεύει ότι βοηθάει, να τη δοκιμάσει» είπε.

Μάλιστα, αρνήθηκε ότι παλαιότερες δηλώσεις του υπήρξαν ομοφοβικές. «Η φοβία είναι σαφώς καθορισμένη στην ψυχιατρική: δείτε έναν ορισμό. Εμείς στο UKIP δεν αρνούμαστε ότι υπάρχει προκατάληψη κατά μειονοτήτων και την καταδικάζουμε» είπε.

Και συνέχισε: «Ωστόσο, (η ομοφοβία) δεν είναι φοβία. Όταν ο κόσμος λέει «στηρίζουμε τον παραδοσιακό γάμο», το Stonewall (σ.σ. οργάνωση υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων) λέει: «Ομοφοβία, ομοφοβία». Είναι μία απόλυτα σεβαστή θέση, δεν συνεπάγεται κακομεταχείριση και δεν αποτελεί φοβία» είπε.

Επανέλαβε, επίσης, τη θέση του ότι οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων δεν δικαιούνται τον ίδιο σεβασμό με αυτούς που τελούνται ανάμεσα σε ετεροφυλόφιλους. «Ο γάμος είναι καθορισμένος από την ιστορία, την κουλτούρα και την αναπαραγωγική βιολογία και δικαιούνται ειδικού σεβασμού στην κοινωνία. Είμαι απόλυτα χαλαρός απέναντι στις άλλες σχέσεις, αλλά δεν δικαιολογούν τον ίδιο σεβασμό» είπε.

Ο 70χρονος Χέλμερ έχει κάνει και κατά τον παρελθόν δηλώσεις κατά των ομοφυλοφίλων, λέγοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει να μπορούν να αντιπαθούν ανοιχτά τους ομοφυλόφιλους.

Ο ηγέτης του UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ έχει υπερασπιστεί τον Χέλμερ, λέγοντας ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που είναι πάνω από 70 αισθάνονται αμήχανα με τους ομοφυλόφιλους.

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο