Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες κατηγορίες για αδιαφάνεια στην ανάληψη του Μουντιάλ 2022 από το Κατάρ

Νέες κατηγορίες για αδιαφάνεια στην ανάληψη του Μουντιάλ 2022 από το Κατάρ

Ο αντιπρόεδρος της FIFA, Τζιμ Μπόις, δήλωσε σήμερα, Κυριακή, ότι θα μπορούσε να φανταστεί μια νέα ψηφοφορία για τη χώρα που θα φιλοξενήσει την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022, εάν οι υποψίες για διαφθορά που περιστρέφονται γύρω από το Κατάρ, στο οποίο ανατέθηκε η διοργάνωση, είναι αληθινές.

Ο αντιπρόεδρος της FIFA, Τζιμ Μπόις, δήλωσε σήμερα ότι θα μπορούσε να φανταστεί μια νέα ψηφοφορία για τη χώρα που θα φιλοξενήσει την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022, εάν οι υποψίες για διαφθορά που περιστρέφονται γύρω από το Κατάρ, στο οποίο ανατέθηκε η διοργάνωση, είναι αληθινές.

Ο επικεφαλής της επιτροπής δεοντολογίας της FIFA, Μάικλ Γκαρσία, ερευνά ήδη για ό,τι αφορά στις υποψίες ως προς την απόφαση που ελήφθη τον Δεκέμβριο του 2010 από το εκτελεστικό σώμα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, ελπίζει δε να παρουσιάσει μια έκθεση αργότερα και σε κάθε περίπτωση, εντός τους έτους.

«Αν έχουμε την έκθεση και διαπιστώσουμε αδικίες στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, τότε εγώ, ως μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα για τη σύσταση μιας νέας ψηφοφορίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 70χρονος Βορειοϊρλανδός αξιωματούχος της FIFA στη σημερινή εκπομπή του BBC «Radio 5 Live».

Και οι Times

Nέα στοιχεία που φέρνουν στο φως οι «Times», για την ανάθεση του Mundial του 2022 στο Κατάρ και τα οποία αποδεικνύουν ότι έγιναν πληρωμές, ύψους τριών εκατομμυρίων λιρών, σε στελέχη ομοσπονδιών με σκοπό να στηρίξουν την πρόταση της χώρας για την ανάληψη της διοργάνωσης.

Το αγγλικό Μέσο έχει στην κατοχή του εκατομμύρια μυστικά έγγραφα, όπως email, γράμματα και χαρτιά που δείχνουν κινήσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, τα οποία είναι αποδείξεις ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA από το Κατάρ, Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ, δωροδόκησε στελέχη για να έχει η χώρα του την υποστήριξη τους.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024