Η ηθοποιός Λαβέρν Κοξ γίνεται η πρώτη διεμφυλική (transgender) που εμφανίζεται στο εξώφυλλο του περιοδικού Time. Το περιοδικό μιλά για «το επόμενο μέτωπο στα ανθρώπινα δικαιώματα στις ΗΠΑ».

Η Κοξ είναι γνωστή για τον ρόλο της στη σειρά Orange is the New Black. Όταν η πρόσφατη λίστα του περιοδικού με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο, η Κοξ δεν βρισκόταν σε αυτή, αν και είχε λάβει σημαντική υποστήριξη σε δημοσκόπηση που διεξήγαγε το περιοδικό.

Η απουσία της ηθοποιού και ακτιβίστριας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και οδήγησε σε εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #whereisLaverneCox (που είναι η Λαβέρν Κοξ).

Το περιοδικό με το εξώφυλλό του φαίνεται να απαντά στις επικρίσεις, μιλώντας για «κρίσιμη ώρα» για τα δικαιώματα των διεμφυλικών.

«Δεν υπάρχει μόνο μία ιστορία τρανς. Δεν υπάρχει μόνο μία εμπειρία τρανς. Και πιστεύω ότι αυτό που πρέπει όλοι να καταλάβουν είναι ότι δεν αισθάνονται όλοι ότι η ταυτότητα του φύλου τους ευθυγραμμίζεται με αυτό που τους αποδίδεται όταν γεννιούνται, με βάση τα γεννητικά τους όργανα» δηλώνει η ηθοποιός.

«Εάν κάποιος θέλει να εκφράσει το φύλο του με έναν τρόπο που είναι διαφορετικός, τότε εντάξει και δεν θα πρέπει να τους αρνούνται κάποιοι την υγειονομική περίθαλψη. Δεν θα πρέπει να πέφτουν θύματα εκφοβισμού. Δεν αξίζουν να είναι θύματα βίας. Αυτό πρέπει να κατανοήσουν οι άνθρωποι» είπε η Λαβέρν Κοξ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο