Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο σύζυγος της Πακιστανής παραδέχθηκε ότι στραγγάλισε την πρώτη του γυναίκα

Ο σύζυγος της Πακιστανής παραδέχθηκε ότι στραγγάλισε την πρώτη του γυναίκα

Νέα τροπή πήρε την Πέμπτη η υπόθεση του λιθοβολισμού 25χρονης εγκύου από την οικογένειά της στο Πακιστάν. Ο σύζυγός της, Μοχαμάντ Ικμπάλ, παραδέχθηκε το δικό του έγκλημα: είχε στραγγαλίσει την πρώτη του γυναίκα, προκειμένου να παντρευτεί την 25χρονη και είχε πληρώσει ένα ποσό ως «τίμημα αίματος», προκειμένου να μην καταδικαστεί. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις για τα λεγόμενα «εγκλήματα τιμής» που σημειώνονται στη χώρα.

Νέα τροπή πήρε την Πέμπτη η υπόθεση του λιθοβολισμού 25χρονης εγκύου από την οικογένειά της στο Πακιστάν. Ο σύζυγός της, Μοχαμάντ Ικμπάλ, παραδέχθηκε το δικό του έγκλημα: είχε στραγγαλίσει την πρώτη του γυναίκα, προκειμένου να παντρευτεί την 25χρονη και είχε πληρώσει ένα ποσό ως «τίμημα αίματος», προκειμένου να μην καταδικαστεί.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις για τα λεγόμενα «εγκλήματα τιμής» που σημειώνονται στη χώρα.

Η Φαρζάνα δολοφονήθηκε την Τρίτη από την οικογένειά της, μπροστά στα απαθή βλέμματα των αστυνομικών, έξω από το δικαστήριο της Λαχόρης, πρωτεύουσα της επαρχίας Πουντζάμπ.

Η οικογένεια της Φαρζάνα την κατηγόρησε ότι την «ατίμασε» γιατί ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε παρά τη θέλησή τους τον Μοχάμαντ Ικμπάλ, έναν γεωργό 45 ετών, σε μια χώρα όπου οι γάμοι γίνονται συνήθως από συνοικέσια.

Ο ίδιος ο Ικμπάλ είχε δηλώσει αρχικά ότι η οικογένεια της κοπέλας είχε συναινέσει στον γάμο, αλλά στη συνέχεια αντιτάχθηκε, καθώς του ζητούσε περισσότερα χρήματα.

Αργότερα, ο 45χρονος άνδρας παραδέχθηκε ότι στραγγάλισε την πρώτη του σύζυγο, προκειμένου να παντρευτεί την Παρβίν.

«Ήμουν ερωτευμένος με τη Φαρζάνα και εξαιτίας της αγάπης αυτής σκότωσα την πρώτη μου σύζυγο» δήλωσε ο Μοχάμαντ σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το έγκλημα σημειώθηκε πριν από έξι χρόνια και ο Ικμπάλ απέφυγε την καταδίκη, όταν η οικογένειά του επικαλέστηκε ισλαμικές διατάξεις του νομικού συστήματος του Πακιστάν για να αθωωθεί ο Ικμπάλ.

Η αστυνομία παραδέχθηκε ότι ο άνδρας είχε αφεθεί ελεύθερος, μετά από «συμβιβασμό» με την οικογένεια της πρώτης του συζύγου.

Συγκεκριμένα, ο γιος του ζευγαριού είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του πατέρα του, όμως στη συνέχεια τον συγχώρεσε αφού του έδωσε ένα ποσό ως «τίμημα αίματος».

Ο ίδιος ο Ικμπάλ δηλώνει τώρα ότι οι διατάξεις που τον απελευθέρωσαν δεν θα πρέπει να ισχύσουν για τους δολοφόνους της 25χρονης συζύγου του.

Σε πολλές περιοχές του Πακιστάν, οι γυναίκες καλούνται να αποδέχονται τον γάμο με συνοικέσιο και άρνησή τους μπορεί να οδηγήσει σε «φόνο τιμής».

Πολλές πακιστανικές οικογένειες πιστεύουν πως είναι ατιμωτικό για μια γυναίκα να ερωτευθεί και να επιλέξει η ίδια το σύζυγό της.

Σχεδόν 1.000 γυναίκες ή έφηβες φονεύτηκαν την προηγούμενη χρονιά επειδή «ατίμωσαν» την οικογένειά τους, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία καταγγέλλει την «ατιμωρησία» των δραστών των δολοφονιών αυτών.

Το έγκλημα της 25χρονης προκάλεσε διεθνή κατακραυγή και αντιδράσεις τόσο εκτός όσο και εντός του Πακιστάν.

Ο πρωθυπουργός της χώρας χαρακτήρισε ως απαράδεκτο τον λιθοβολισμό μέχρι θανάτου της νεαρής κοπέλας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024