Νεκροί στη μάχη για το Ντονέτσκ, το Κίεβο «δεν μιλά με τρομοκράτες»
Αναφορές για νεκρούς που φτάνουν μέχρι και τους 40 -κυρίως φιλορώσοι ένοπλοι, αλλά και τουλάχιστον δύο άμαχοι- έρχονται από το Ντονέτσκ μετά την επιχείρηση του ουκρανικού στρατού για την ανακατάληψη του αεροδρομίου στην πόλη. Η επιχείρηση είχε ξεκινήσει σχεδόν αμέσως μετά το κλείσιμο της προεδρικής κάλπης, ο νικητής της οποίας Πέτρο Ποροσένκο διαμήνυσε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις πρέπει να ολοκληρωθούν επιτυχώς γρήγορα και ότι το Κίεβο «δεν συνομιλεί με τρομοκράτες».
Αναφορές για νεκρούς που φτάνουν μέχρι και τους 40 -κυρίως φιλορώσοι ένοπλοι, αλλά και τουλάχιστον δύο άμαχοι- έρχονται από το Ντονέτσκ μετά την επιχείρηση του ουκρανικού στρατού για την ανακατάληψη του αεροδρομίου στην πόλη.
Η επιχείρηση είχε ξεκινήσει σχεδόν αμέσως μετά το κλείσιμο της προεδρικής κάλπης, ο νικητής της οποίας Πέτρο Ποροσένκο διαμήνυσε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις πρέπει να ολοκληρωθούν επιτυχώς γρήγορα και ότι το Κίεβο «δεν συνομιλεί με τρομοκράτες».
Ο δήμαρχος του Ντονέτσκ μίλησε την Τρίτη για 40 νεκρούς, οι 38 από τους οποίους φιλορώσοι ένοπλοι και δύο άμαχοι.
Φωτογραφίες από τα ξένα πρακτορεία δείχνουν τουλάχιστον μία άμαχη, ηλικιωμένη, νεκρή από πυρά στο Ντονέτσκ.
Όπως ανέφεραν επίσης την Τρίτη στο Reuters φιλορώσοι ένοπλοι από το Ντονέτσκ, στη μάχη για το αεροδρόμιο είχαν σκοτωθεί σε διάστημα 24ώρου 30 με 35 φιλορώσοι. To ρωσικό RT υποστηρίζει ότι και ο «κυβερνήτης» της αυτοανακηρυχθείσας ανεξάρτητης επαρχίας του Ντονέτσκ έκανε λόγο για 35 νεκρούς με ανάρτησή του στο Διαδίκτυο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έτοιμο το κόμμα Τσίπρα – Μπήκαν οι πρώτες υπογραφές στην ιδρυτική διακήρυξη
- Είναι η άσκηση η «ασπίδα» κατά του άγχους;
- Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές – Έως 27 βαθμούς η θερμοκρασία
- Αρχεία Έπσταϊν: Αρχίζουν έρευνες στη Βρετανία – Τι ακριβώς περιμένουν στις ΗΠΑ;
- Η μακροχρόνια σχέση «σκοτώνει» τον έρωτα;
- Εθισμένο στη Μετανάστευση το Λονδίνο: σωσίβιο για την οικονομία ή βόμβα για το μέλλον;


