Εγκρίθηκαν, με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος  Γ. Μανιάτη, οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία της Γραμμής Μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας Πάτρας- Μεγαλόπολης, συνολικού μήκους 119,2 χλμ. Φορέας του έργου είναι ο ΑΔΜΗΕ.

Εγκρίθηκαν, με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος  Γ. Μανιάτη, οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία της Γραμμής Μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας Πάτρας- Μεγαλόπολης, συνολικού μήκους 119,2 χλμ.. Φορέας του έργου είναι ο ΑΔΜΗΕ.

Το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία γραμμής υπερυψηλής τάσης 400 kV η οποία θα διασυνδέει τα νέα Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Πατρών και Μεγαλόπολης.

Η γραμμή μεταφοράς θα είναι διπλού κυκλώματος και θα αποτελείται από υπόγειο τμήμα 3,5χλμ  στην έξοδο από το ΚΥΤ Πατρών και εναέριο τμήμα, μήκους 115,7χλμ, από τα οποία τα 65,3χλμ θα διέρχονται από τα όρια της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Αχαΐας και τα 50,4χλμ από τα όρια της Π.Ε. Αρκαδίας.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, με την κατασκευή και λειτουργία του έργου αυτού επιλύονται ριζικά τα προβλήματα τάσεων και επάρκειας ενέργειας στην περιοχή της Πελοποννήσου, ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης των διαρκώς αυξανόμενων ηλεκτρικών φορτίων.

Επίσης, το έργο θα συντελέσει στην απορρόφηση της παραγόμενης ενέργειας από τη νέα μονάδα ισχύος 800 MW στο ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης, καθώς και από τις εγκαταστάσεις των έργων ΑΠΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr