Skoda Yeti Extreme Concept: Ενισχυμένη δόση περιπέτειας
H Skoda επιφυλάσσει για το φεστιβάλ του Worthersee που πραγματοποιείται στα τέλη Μαΐου στην Αυστρία μια ενισχυμένη και περιπετειώδη, από κάθε άποψη, πρωτότυπη εκδοχή του μικρότερου SUV της.
Η τσεχική φίρμα αποκάλυψε τα πρώτα στοιχεία του Yeti Extreme Concept το οποίο παρουσιάζει στο φεστιβάλ του Worthersee ή -αν προτιμάτε- στη γιορτή των… ενισχυμένων εκδόσεων με προέλευση τον όμιλο VW.
H Skoda περιγράφει το Yeti Extreme ως ένα “…compact SUV με rally φιλοδοξίες”, χαρακτηρισμός που αποτυπώνεται στην ενισχυμένη εμφάνιση του μοντέλoυ με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τους διογκωμένους θόλους και τα χωμάτινα ελαστικά σε τροχούς 17 ιντσών.
Ενδεικτικές των αισθητικών προθέσεων είναι οι ανασχεδιασμένες προστατευτικές ποδιές, αλλά και οι φλούο αποχρώσεις σε οροφή, ζάντες και λεπτομέρειες που δημιουργούν μια κραυγαλέα αντίθεση με το γκρι του αμαξώματος και τα φιμέ τζάμια.
Την εικόνα συμπληρώνουν στοιχεία όπως τα LED φωτιστικά σώματα και οι εξαγωνικές απολήξεις της εξάτμισης ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάρτηση προσφέρει την δυνατότητα ρύθμισης και παράλληλα τη δυνατότητα αυξομείωσης της απόστασης από το έδαφος.
Κάτω από το καπό του σκληροπυρηνικού πρωτότυπου φιλοξενείται ένας τετρακύλινδρος TSI κινητήρας 1,8 λίτρων με απόδοση 150 ίππων και 250 Nm ροπής ο οποίος συνδυάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG έξι σχέσεων, που μεταδίδει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.
Η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 9,0 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα ξεπερνά τα 190 χλμ./ώρα. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι πίσω από τους τροχούς, κρύβεται ένα ενισχυμένο σύστημα πέδησης το οποίο έχει προέλθει από την Octavia RS.
Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα τέσσερα Recaro καθίσματα με ζώνες τεσσάρων σημείων, οι επενδύσεις των θυρών από ανθρακονήματα σε συνδυασμό με άλλες… περιπετειώδεις λεπτομέρειες όπως το ενσωματωμένο θερμός, η εξολοκλήρου επένδυση του πατώματος από αλουμίνιο αλλά και το σετ από “ράγες” στο πορτ μπαγκάζ που θα βοηθήσουν το Yeti Extreme να “ξελασπώσει” αν κολλήσει.
auto.in.gr
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442