Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο στρατός της Ταϊλάνδης διέλυσε τη Γερουσία

Ο στρατός της Ταϊλάνδης διέλυσε τη Γερουσία

Οι επικεφαλής του πραξικοπήματος στην Ταϊλάνδη διέλυσαν τη Γερουσία, δίνοντας έτσι τέλος στις εικασίες ότι το Σώμα ενδεχομένως να διόριζε τον επόμενο πρωθυπουργό. Η διάλυση του Σώματος των 150 γερουσιαστών, οι μισοί εκ των οποίων είναι εκλεγμένοι, ανακοινώθηκε μέσω της δημόσιας τηλεόρασης από τον εκπρόσωπο του Εθνικού Συμβουλίου Διατήρησης της Ειρήνης και της Τάξης.

Οι επικεφαλής του πραξικοπήματος στην Ταϊλάνδη διέλυσαν τη Γερουσία, δίνοντας έτσι τέλος στις εικασίες ότι το Σώμα ενδεχομένως να διόριζε τον επόμενο πρωθυπουργό.

Η διάλυση του Σώματος των 150 γερουσιαστών, οι μισοί εκ των οποίων είναι εκλεγμένοι, ανακοινώθηκε μέσω της δημόσιας τηλεόρασης από τον εκπρόσωπο του Εθνικού Συμβουλίου Διατήρησης της Ειρήνης και της Τάξης (NPOMC) συνταγματάρχη Βινθάι Σουβαρί.

Η πρώην πρωθυπουργός Γινγκλάκ Σιναουάτρα και πολλά μέλη της κυβέρνησής της κρατούνται από τη χούντα, η οποία ανακοίνωσε πως μπορεί να τους κρατήσει «μέχρι μια εβδομάδα».

Η 46χρονη πρώην πρωθυπουργός, η οποία εκδιώχθηκε από την εξουσία στις αρχές Μαΐου με μια αμφιλεγόμενη δικαστική απόφαση, φέρεται ότι κρατείται σε στρατόπεδο.

Νωρίτερα, οι επικεφαλής του πραξικοπήματος στην Ταϊλάνδη δήλωσαν ότι η πρώην πρωθυπουργός της χώρας, τα μέλη της κυβέρνησής της και οι ηγέτες των αντικυβερνητικών διαδηλωτών θα βρίσκονται υπό κράτηση για μία ακόμα εβδομάδα, προκειμένου «να τους δοθεί χρόνος να σκεφτούν».

Σύμφωνα με το στρατιωτικό νόμο, οι συλληφθέντες μπορεί να παραμείνουν υπό κράτηση για μια εβδομάδα, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζήτησε «να απελευθερωθούν όλοι αυτοί που συνελήφθησαν αυθαιρέτως» και «να αποκατασταθεί επειγόντως η Δημοκρατία».

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι κρατούνται σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ανάμεσά τους ηγέτες τόσο των φιλοκυβερνητικών όσο και των αντικυβερνητικών κινημάτων διαμαρτυρίας, όπως ο Σουθέπ Θαουγκσουμπάν, ο οποίος είχε ηγηθεί διαδηλώσεων επί επτά μήνες στην Μπανγκόκ εναντίον της πρώην κυβέρνησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024