Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Ξένοι μισθοφόροι στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων

Ρωσία: Ξένοι μισθοφόροι στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων

Στην καταγγελία ότι ξένοι μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων κατά των ένοπλων φιλορώσων στην ανατολική Ουκρανία προχώρησε την Παρασκευή ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων Βαλέρι Γκερασίμοφ. Από την πλευρά του ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας υποστήριξε πως «σε λίγες ημέρες» θα αποσυρθεί το σύνολο των στρατευμάτων που έχει αναπτύξει η Ρωσία στη μεθόριο με την Ουκρανία.

Στην καταγγελία ότι ξένοι μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων κατά των ένοπλων φιλορώσων στην ανατολική Ουκρανία προχώρησε την Παρασκευή ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων Βαλέρι Γκερασίμοφ.

«Υπάρχουν αποδείξεις για τη συμμετοχή ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών στα γεγονότα στην Ουκρανία» δήλωσε ο Γκερασίμοφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, δεκάδες ξένοι μισθοφόροι, ανάμεσά τους και Αμερικανοί, συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο πλευρό των αρχών του Κιέβου» δήλωσε πηγή του ρωσικού γενικού επιτελείου, σύμφωνα με το Interfax.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει, σύμφωνα με το Interfax, ότι μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων που επιχειρούν στο Σλαβιάνσκ, υπάρχουν «ξένοι που μιλούν αγγλικά».

«Για τη συντριβή της εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία σχηματίσθηκε στρατιωτικό σώμα. Διαθέτει αντιαρματικά συστήματα, πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών και μαχητικά αεροσκάφη» υποστήριξε ο Γκερασίμοφ.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα καταγγείλει την παρουσία αμερικανών μισθοφόρων στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων, κάτι που ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Κίεβο Τζέφρι Πίατ έχει διαψεύσει.

Η γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag είχε δημοσιεύσει στις αρχές του Μαΐου την πληροφορία ότι περίπου 400 μισθοφόροι της αμερικανικής εταιρείας Academi, γνωστότερης με την ονομασία Blackwater, συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατά των φιλορώσων αυτονομιστών. Ωστόσο, στο δημοσίευμα διευκρινιζόταν ότι δεν είναι γνωστό ποιος έκλεισε το συμβόλαιο με την Academi.

Η ίδια εφημερίδα αποκάλυψε ότι πράκτορες της CIA και του FBI βοηθούν τις αρχές του Κιέβου στην αντιμετώπιση της δραστηριότητας των αυτονομιστών στο ανατολικό τμήμα της χώρας, χωρίς ωστόσο να συμμετέχουν απευθείας στις συγκρούσεις.

«Σε λίγες ημέρες η απόσυρση των στρατευμάτων»

Όσον αφορά στην απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τη μεθόριο με την Ουκρανία, ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ δήλωσε την Παρασκευή ότι η Μόσχα θα αποσύρει «το 100 τοις εκατό» των δυνάμεων που έχει αναπτύξει «μέσα σε λίγες ημέρες».

Όταν ερωτήθηκε αν η Μόσχα ανταποκρίνεται στις δυτικές εκκλήσεις για την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από περιοχές κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ο Αντόνοφ απάντησε: «Θα το δουν (οι δυνάμεις θα αποχωρήσουν) κατά 100 τοις εκατό… Δεν θα αφήσουμε πίσω απολύτως τίποτε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024