Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Όμηροι οι ασφαλισμένοι των Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value

ΣΥΡΙΖΑ: Όμηροι οι ασφαλισμένοι των Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την αδυναμία επίλυσης του ζητήματος των αποζημιώσεων των 250.000 ασφαλισμένων των εταιρειών Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκεί έντονη κριτική στην κυβερνητική αδράνεια επί του θέματος και υποστηρίζει πως υπάρχουν λύσεις που μπορούν να δώσουν τέλος στην επί σχεδόν πέντε χρόνια ομηρία των 250.000 ασφαλισμένων των δύο ασφαλιστικών εταιρειών.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την αδυναμία επίλυσης του ζητήματος των αποζημιώσεων των 250.000 ασφαλισμένων των εταιρειών Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκεί έντονη κριτική στην κυβερνητική αδράνεια επί του θέματος και υποστηρίζει πως υπάρχουν λύσεις που μπορούν να δώσουν τέλος στην επί σχεδόν πέντε χρόνια ομηρία των 250.000 ασφαλισμένων των δύο ασφαλιστικών εταιρειών.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Η παρατεταμένη, σχεδόν πεντάχρονη πλέον, εκκρεμότητα επίλυσης των προβλημάτων που προέκυψαν από τις ανακλήσεις των αδειών των ασφαλιστικών εταιρειών Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκονται σε ομηρία 250.000 ασφαλισμένοι των δυο εταιρειών από το 2009.

»Οι συνέπειες είναι καταστροφικές για τους χιλιάδες κατόχους ασφαλιστικών συμβολαίων λόγω της διακοπής της καταβολής συντάξεων γήρατος ή αναπηρίας, και της αδυναμίας πρόσβασής τους σε νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά και της απώλειας των μελλοντικών προσδοκιών τους για συντάξεις ή εφάπαξ. Χωρίς καμιά δική τους υπαιτιότητα οι συνθήκες ζωής χιλιάδων συνανθρώπων μας έχουν επιδεινωθεί δραστικά.

»Πέρα απ’ την εγκληματική συμπεριφορά των πρώην βασικών μετόχων των εταιρειών, οι ευθύνες βαραίνουν πριν απ’ όλα τους κρατικούς μηχανισμούς ελέγχου και εποπτείας της ασφαλιστικής αγοράς, καθώς η πλημμελής άσκηση των καθηκόντων τους είχε ως συνέπεια την αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας των δυο εταιρειών. Παράλληλα προκλήθηκε μείωση της εμπιστοσύνης στην ασφαλιστική αγορά.

»Οι εκάστοτε κυβερνήσεις, παρά τις κατά καιρούς επίσημες διαβεβαιώσεις των αρμόδιων Υπουργών, δεν έχουν παρουσιάσει μέχρι σήμερα οποιοδήποτε ολοκληρωμένο πρόγραμμα οριστικής επίλυσης του προβλήματος.

»Ενδεικτικό του κυβερνητικού εμπαιγμού είναι το γεγονός ότι ο σημερινός Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας ως βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εγκαλούσε την τότε κυβέρνηση για την μη επίλυση του σημαντικού προβλήματος και δεσμεύονταν για την διευθέτηση του σε μέλλοντα χρόνο. Στη συνέχεια ως υπουργός το ξέχασε.

»Σε αντίστοιχες δηλώσεις και δεσμεύσεις είχε προχωρήσει και ο σημερινός Πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς το 2012 κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Κι αυτός επίσης στη συνέχεια το ξέχασε.

»Ωστόσο, ακόμη και μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια, ο εμπαιγμός των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων της «Ασπίς Πρόνοια» και της «Commercial Value» από την κυβέρνηση συνεχίζεται: Ούτε η εκκαθάριση των δυο εταιρειών φαίνεται να ολοκληρώνεται, ούτε έχουν ενεργοποιηθεί οι προβλέψεις των νομοθετικών ρυθμίσεων των Νόμων 3867/2010 και 4002/2011.

»Είναι προφανές ότι, παρά την δύσκολη κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει τα οικονομικά της χώρας, υπάρχουν λύσεις, πολλές από τις οποίες έχουν προταθεί κατά καιρούς από τους ενδιαφερόμενους, που μπορούν να εξασφαλίσουν σε σημαντικό βαθμό τα συμφέροντά τους μειώνοντας αντίστοιχα τις δυσμενείς επιπτώσεις για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value, φέρνοντας το ζήτημα στη Βουλή και στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις τους. Θα συνεχίσει να στηρίζει με όλους τους τρόπους τις προσπάθειες για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, πάντα σε συνεργασία με τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους.

»Και βέβαια μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας ΣΥΡΙΖΑ/Αριστεράς θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα μετά από διαβούλευση με τους ίδιους τους ασφαλισμένους, για να βρεθούν λύσεις και να δοθεί τέρμα στην επί τόσα χρόνια παρατεταμένη αβεβαιότητα και αγωνία τους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024