Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θάνατος 30χρονου στην Κωνσταντινούπολη ανοίγει νέο κύκλο οργής

Θάνατος 30χρονου στην Κωνσταντινούπολη ανοίγει νέο κύκλο οργής

Νέο κύκλο οργής πυροδοτεί στην Τουρκία ο θάνατος 30χρονου που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι στη συνοικία Οκμεϊντανί της Κωνσταντινούπολης -εντός χώρου λατρείας αλεβιτών-, την ώρα που οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συγκρούονταν με αντικυβερνητικούς διαδηλωτές. Ο 30χρονος, ο οποίος δεν είχε σχέση με τη διαδήλωση, εξέπνευσε στο νοσοκομείο. Φωτορεπορτάζ, βίντεο.

Νέο κύκλο οργής πυροδοτεί στην Τουρκία ο θάνατος 30χρονου που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι στη συνοικία Οκμεϊντανί της Κωνσταντινούπολης -εντός χώρου λατρείας αλεβιτών-, την ώρα που οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συγκρούονταν με αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.

Το επεισόδιο σημειώνεται σχεδόν ένα χρόνο αφότου οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που ξεκίνησαν με πυρήνα την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης έλαβαν διαστάσεις εξέγερσης κατά της δεκαετούς κυριαρχίας του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο φακός κατέγραψε τον 30χρονο Ουγούζ Κουρτ, εργαζόμενο σε δήμο, να κείτεται αιμόφυρτος στο έδαφος. Δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι στην αυλή χώρου λατρείας αλεβιτών -τζεμεβί- όπου παρίστατο σε κηδεία.

Δεν είχε κάποια προφανή σχέση με τη διαδήλωση.

Ο Ουγούζ Κουρτ διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου και εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα.

Την ώρα του πυροβολισμού η τουρκική αστυνομία απαντούσε με δακρυγόνα και αντλίες νερού στους διαδηλωτές στη συνοικία Οκμεϊντανί. Πλάνα ενός ξεχωριστού βίντεο από την περιοχή δείχνουν αστυνομικό να πυροβολεί στον αέρα δίπλα σε τεθωρακισμένο όχημα, καθώς νεαροί εκτόξευαν μολότοφ.

Τα επεισόδια ξέσπασαν στη διάρκεια αντικυβερνητικής συγκέντρωσης με αφορμή την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στις στοές του ορυχείου της Σόμα, καθώς και για το θάνατο του 15χρονου Μπεργκίν Ελβάν μετά τον τραυματισμό του στις ταραχές του περασμένου καλοκαιριού.

Ο 15χρονος υπέκυψε τον Μάρτιο στα τραύματα που είχε υποστεί όταν χτυπήθηκε από το περίβλημα δακρυγόνου που είχε εκτοξεύσει η αστυνομία κατά την διάρκεια των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων του Ιουνίου του 2013.

Αφότου έγινε γνωστός ο πυροβολισμός του 30χρονου στο χώρο λατρείας των αλεβιτών ξέσπασαν νέα επεισόδια, με την αστυνομία να χρησιμοποιεί ξανά δακρυγόνα και αντλίες νερού κατά διαδηλωτών που φώναζαν «αστυνομία δολοφόνε» και «αστυνομία φύγε από τη γειτονιά».

«Μετά τις συγκρούσεις ένας νέος τραυματίστηκε από όπλο» δήλωσε ο νομάρχης της Κωνσταντινούπολης Αβνί Μουτλού στους δημοσιγράφους, αναφέροντας ότι θα διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024