Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz C-Class Estate 2015: Η γοητεία της χρηστικότητας

Mercedes-Benz C-Class Estate 2015: Η γοητεία της χρηστικότητας

Διαθέτοντας μεγαλύτερες διαστάσεις, η πρακτικότερη εκδοχή της νέας γενιάς της C-Class, προσφέρει περισσότερη ευρυχωρία και πρακτικότητα από ποτέ, σε συνδυασμό με τις γνωστές προδιαγραφές του μοντέλου σε όλα τα επίπεδα, αλλά και με τις επιπλέον πινελιές που συνηθίζει η φίρμα.


Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε την πρακτικότερη εκδοχή της νέας C-Class η οποία, ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι βελτιώσεων της νέας γενιάς του μοντέλου, υπόσχεται περισσότερους χώρους από ποτέ, χαμηλότερο βάρος και μεγαλύτερη αποδοτικότητα, συνδυαστικά και με τις γνωστές τεχνολογικές καινοτομίες που σύστησε η τετράθυρη έκδοση του μοντέλου.

Με συνολικό μήκος 4,702 μέτρων η νέα C-Class Estate είναι κατά 9,6 εκατοστά μεγαλύτερη από το μοντέλο που αντικαθιστά, χάρη και σε ένα επίσης αυξημένο -κατά 8,0 εκατοστά- μεταξόνιο το οποίο, πλέον, φτάνει τα 2,84 μ.

Σε ό,τι αφορά τη σχεδίασή της, σύμφωνα με την Mercedes-Benz, μόνο το μπροστινό τμήμα είναι όμοιο με την τέτράθυρη εκδοχή του μοντέλου, με το υπόλοιπο αμάξωμα, από τη δεύτερη κολόνα και πίσω, να έχει ανασχεδιαστεί πλήρως με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη εκμετάλλευση του χώρου και την μεγαλύτερη ευρυχωρία στο εσωτερικό.

Έτσι, συνεπικουρούμενων των αυξημένων της διαστάσεων σε μήκος και πλάτος, η ευρυχωρία στο εσωτερικό έχει αυξηθεί αισθητά για τους επιβάτες του πίσω καθίσματος οι οποίοι επωφελούνται από επιπλέον άνεση με τα 4,5 επιπλέον εκατοστά για τα πόδια τους, αλλά και επιπλέον χώρο σε πλάτος, καθώς το αντίστοιχο μέγεθος του αμαξώματος έχει αυξηθεί κατά 4,0 εκατοστά φτάνοντας τα 1,81 μέτρα.

Αυξημένος είναι και ο όγκος του διαμερίσματος αποσκευών, που, με τα καθίσματα στη θέση τους, ανέρχεται σε 490 λίτρα -μέγεθος βελτιωμένο κατά πέντε λίτρα- και σε 1.510 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων- μέγεθος αυξημένο κατά 10 λίτρα σε σχέση με την αντίστοιχη έκδοση της προηγούμενης γενιάς του μοντέλου.

Παράλληλα, η λειτουργία της αναδίπλωσης των καθισμάτων έχει γίνει ηλεκτρική, ενώ για την μέγιστη δυνατή εργονομία, μπορούν να αναδιπλωθούν κατά 40/20/40.

Στο πλαίσιο της χρηστικότητας η C-Class Estate διαθέτει στον προαιρετικό της εξοπλισμό το σύστημα Easy Pack το οποίο διευκολύνει το άνοιγμα της θύρας του πορτ μπαγκάζ, καθώς και το επίσης, προαιρετικό, Hands Free Access το οποίο επιτρέπει το άνοιγμά και κλείσιμο της πέμπτης πόρτας με μια κίνηση του ποδιού, μέσω ενός αντίστοιχου αισθητήρα που βρίσκεται κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Παρά τις αυξημένες της διαστάσεις και τα επιπλέον gadget κάθε είδους, η C-Class Estate είναι και κατά 65 κιλά ελαφρύτερη από το μοντέλο που αντικαθιστά, στοιχείο που λειτουργεί θετικά στην αποδοτικότητα, ανεξαρτήτως έκδοσης.

Σε ό,τι αφορά την γκάμα εκδόσεων θα είναι σε μεγάλο βαθμό κοινή με την τετράθυρη εκδοχή του μοντέλου περιλαμβάνοντας, κινητήρες βενζίνης με ισχύ από 156 έως 333 ίππους και κινητήρες diesel ισχύος από 115 έως 204 ίππους.

Από την γκάμα δεν θα λείπουν και οι υβριδικές εκδόσεις, δηλαδή η C 300 BlueTEC Hybrid με συνδυαστική ισχύ 231 ίππων και η C 350 BlueTec Hybrid με απόδοση 279 ίππων.

Παράλληλα, το παρών στις επιλογές θα δώσει το σύστημα τετρακίνησης, αλλά και οι τεχνολογικές καινοτομίες που διαθέτει η τετράθυρη C-Class, μεταξύ των οποίων και η προαιρετική αυτορυθμιζόμενη αερανάρτηση Airmatic η οποία αποτελεί πρωτιά για την κατηγορία.

Τις προδιαγραφές της C-Class Estate θα συμπληρώσουν τα, επίσης γνωστά, συστήματα ασφαλείας της Mercedes-Benz, μεταξύ των οποίων τα συστήματα αποφυγής συγκρούσεων και ατυχημάτων όπως το Collision Prevention Assist Plus. Το παρών δίνει και το Distronic Plus το οποίο λειτουργεί επικουρικά στον οδηγό σε ό,τι αφορά στοιχεία όπως η διατήρηση αποστάσεων και η παραμονή στην ορθή πορεία, ενώ συνδυαστικά και με το Steering Assist παρεμβαίνει και στο σύστημα διεύθυνσης, διορθώνοντας λάθη στο χειρισμό.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024