«Κρυφές» αυξήσεις στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα βλέπουν οι φαρμακοποιοί
Αυξήσεις στις τιμές των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί, μετά την απελευθέρωση των δικτύων πώλησής τους. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου ήδη με το πρόσχημα της αλλαγής συσκευασίας αυξήθηκε κατά 32% η τιμή σε ένα αναλγητικό, ενώ όμοιο ποσοστό αύξησης παρατηρήθηκε και σε αποσυμφορητικό.
Αυξήσεις στις τιμές των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί, μετά την απελευθέρωση των δικτύων πώλησής τους. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) ήδη με το πρόσχημα της αλλαγής συσκευασίας αυξήθηκε κατά 32% η τιμή σε ένα αναλγητικό, ενώ όμοιο ποσοστό αύξησης παρατηρήθηκε και σε αποσυμφορητικό.
Οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν ότι, «μόλις ενάμιση μήνα από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (στο οποίο περιλαμβανόταν και η ρύθμιση για την απελευθέρωση της πώλησης των ΜΥΣΥΦΑ) ευπώλητα σκευάσματα της συγκεκριμένης κατηγορίας φαρμάκων, αλλάζουν συσκευασίες και πωλούνται πλέον κατά 30 – 40% ακριβότερα».
Ο ΠΦΣ κατηγορεί το υπουργείο Ανάπτυξης ότι, με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου τελικά πέτυχε το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, δηλαδή την αύξηση και όχι τη μείωση της τιμής των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων υπογραμμίζοντας στην ανακοίνωσή του «δυστυχώς τα γεγονότα επιβεβαιώνουν τις δήθεν ‘συντεχνιακές’ θέσεις των φαρμακοποιών που φώναζαν ότι το φάρμακο δεν είναι κοινό καταναλωτικό αγαθό και ότι οι τιμές των ΜΥΣΥΦΑ είναι οι χαμηλότερες στην Ε.Ε. Ελπίζουμε να μην θεωρηθεί και πάλι υπεύθυνο το καρτέλ των φαρμακοποιών για τις αυξήσεις στις τιμές.»
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Αυτοκίνητο πήρε φωτιά εν κινήσει στην Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων
- Αγρότες: Αποχωρούν από το Σύνταγμα τα τρακτέρ εν μέσω επευφημιών
- Ισραηλινά ΜΜΕ: «Οι παίκτες της Χάποελ ζήτησαν την απομάκρυνση του Ιτούδη»
- Εκτός λειτουργίας ο Οδοντωτός – Ποια δρομολόγια δεν θα πραγματοποιηθούν
- Αποκάλυψη in: Η άγνωστη χαμένη ευκαιρία να αποφευχθεί η τραγωδία στη «Βιολάντα» και η ύποπτη αυτοψία από την Πολεοδομία
- Φίνος Φιλμ: Το βίντεο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

