Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικολόγοι Πράσινοι: Αυτή η Ευρωβουλή είναι σημαντική για την Ελλάδα

Οικολόγοι Πράσινοι: Αυτή η Ευρωβουλή είναι σημαντική για την Ελλάδα

Τρεις πυλώνες -κοινωνικό, εθνικό και ευρωπαϊκό- για μια βιώσιμη οικονομία κατέθεσαν σε διακαναλική συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη οι Οικολόγοι Πράσινοι και το Κόμμα των Πειρατών Ελλάδος, με το οποίο συμπορεύονται στις ευρωεκλογές. Να «μην δώσουμε ψήφο- λευκή επιταγή σε όμορφα λόγια, αυτή η ευρωβουλή θα είναι σημαντική για τη ζωή μας και το μέλλον της χώρας μας» είπε ο Γιάννης Τσιρώνης, συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πρασίνων.

Τρεις πυλώνες -κοινωνικό, εθνικό και ευρωπαϊκό- για μια βιώσιμη οικονομία κατέθεσαν σε διακαναλική συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη οι Οικολόγοι Πράσινοι και το Κόμμα των Πειρατών Ελλάδος, με το οποίο συμπορεύονται στις ευρωεκλογές.

«Εμείς οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν χαϊδεύουμε αυτιά, όπως ο Σταύρος Θεοδωράκης» τόνισε ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πρασίνων Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος επισήμανε ότι αν η Ελλάδα δεν αρχίσει να παράγει αγαθά δεν πρόκειται να ξεφύγει από τον κύκλο καταστροφής, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχουν σωτήρες, Κασιδιάρηδες και Θεοδωράκηδες, αν δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον τρίτο πυλώνα, αυτόν της Ευρώπης, σημειώνοντας ότι καμιά χώρα σήμερα δεν μπορεί να σταθεί μόνη της, γιατί οι πολυεθνικές μπορούν να αγοράσουν ολόκληρες κυβερνήσεις. «Όχι, λοιπόν, χωρίς την Ευρώπη, αλλά όχι με αυτή την Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι είναι ζωτικός ο ρόλος του ευρωκοινοβουλίου, όπου οι ΟΠ έδωσαν και κέρδισαν πολλές μάχες.

Ο κ. Τσιρώνης, κάλεσε, τέλος, τους πολίτες να «μην δώσουμε ψήφο- λευκή επιταγή σε όμορφα λόγια, αυτή η ευρωβουλή θα είναι σημαντική για τη ζωή μας και το μέλλον της χώρας μας».

Ο κ. Τσιρώνης, κάλεσε, τέλος, τους πολίτες να «μην δώσουμε ψήφο- λευκή επιταγή σε όμορφα λόγια, αυτή η ευρωβουλή θα είναι σημαντική για τη ζωή μας και το μέλλον της χώρας μας».

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Τρεμόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών- ο ίδιος έλαβε 3,1% στη Κ. Μακεδονία- σημειώνοντας ότι οι ΟΠ θα δώσουν και στον περιφερειακό θεσμό τον νέο αέρα που χρειάζεται.

Ο κ. Τρεμόπουλος είπε ότι διαπιστώνεται επίθεση στα πράσινα αγαθά και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων διεξοδικά στο «καταστροφικό» νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς, που, όπως σημείωσε, παραβιάζει το Σύνταγμα και στραγγίζει το ελληνικό περιβάλλον προς όφελος των πολυεθνικών, ενώ αναφέρθηκε σε «σειρά πολιτικών επιλογών που υποβάθμισαν τον φυσικό πλούτο της χώρας, μία πλήρη αντιστροφή της βιώσιμης ανάπτυξης».

Εμείς, είπε, «αποδείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε παραγωγικοί στο ευρωκοινοβούλιο. Θα πρέπει ασκήσουμε υπεύθυνη αντιπολίτευση για να προστατεύσουμε τον τόπο», να χρησιμοποιήσουμε χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν και δεν αξιοποιούνται και να προσφέρουμε κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία που θα ανακουφίσει τους πολίτες».

Τη συμβολή του και τις ιδέες του κατέθεσε και το Κόμμα των Πειρατών Ελλάδος διά στόματος του Θανάση Γούναρη, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες «να ψηφίσουν ξεκάθαρα. Δεν ζητάμε μία άγνωστη ψήφο, εμείς είμαστε παιδιά του διαδικτύου. Ο πόλεμος έχει μεταφερθεί στο διαδίκτυο που είναι η μεγαλύτερη επανάσταση». «Στη σκακιέρα υπάρχουμε και εμείς», είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024