Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απόδραση από φυλακή του Βερολίνου με τη μέθοδο του... σεντονίου

Απόδραση από φυλακή του Βερολίνου με τη μέθοδο του… σεντονίου

Μερικές φορές τελικά, η πιο ερασιτεχνική -φαινομενικά- μέθοδος είναι και η αποτελεσματικότερη: Δύο κατάδικοι σε φυλακή του Βερολίνου απέδρασαν πριονίζοντας τα κάγκελα και κατεβαίνοντας με σεντόνι. Πρόκεται για την πρώτη επιτυχημένη απόδραση στη φυλακή τα τελευταία 15 χρόνια, αλλά φαίνεται ότι από πίσω υπήρχε επαγγελματικός σχεδιασμός.

Μερικές φορές τελικά, η πιο ερασιτεχνική -φαινομενικά- μέθοδος είναι και η αποτελεσματικότερη: Δύο κατάδικοι που εξέτιαν την ποινή τους σε φυλακή του Βερολίνου απέδρασαν πριονίζοντας τα κάγκελα και κατεβαίνοντας με σεντόνι.

Πρόκεται για την πρώτη επιτυχημένη απόδραση στην εν λόγω φυλακή τα τελευταία 15 χρόνια, αλλά φαίνεται ότι από πίσω υπήρχε επαγγελματικός σχεδιασμός.

Η απόδραση έγινε πριν τα ξημερώματα της Δευτέρας στην φυλακή του Μοαμπίτ. Οι δύο κατάδικοι του ίδιου κελιού, τιμώντας τη… παράδοση που ξεκινά από το (γερμανικό) παραμύθι της Ραπούνζελ, χρησιμοποίησαν σεντόνια ως σχοινί για να κατέβουν αλλά και να περάσουν τα συρματοπλέγματα.

Η επιτυχία όμως δεν οφείλεται μόνο στην απλότητα του σχεδίου: Το πρώτο ύποπτο σημείο είναι ότι όντως χτύπησε συναγερμός, όπως γράφει Suedduetsche Zeitung, ο οποίος όμως θεωρήθηκε ψεύτικος.

Αυτό είναι ένα από τα ανοικτά ερωτήματα, όπως και το ότι δεν έχει καταγραφεί στις κάμερες η απόδραση. Το μόνο που έμεινε ως στοιχείο ήταν τα σεντόνια.

«Εάν δεν το είχα δει με τα μάτια μου, δεν θα το πίστευα» είπε ο αρμόδιος της πόλης-κρατιδίου του Βερολίνου για ζητήματα Δικαιοσύνης, Τόμας Όπερμαν, που ανέφερε ότι τη διαλεύκανση της υπόθεσης έχει αναλάβει επιτροπή.

Οι δύο δράστες παραμένουν ασύλληπτοι. Η ταυτότητά τους δεν έχει μεν ανακοινωθεί επίσημα, αλλά σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν στα γερμανικά ΜΜΕ ο ένας από αυτούς είχε καταδικαστεί για δολοφονία ιδιοκτήτη νυχτερινού κλαμπ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024