Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Στουρνάρας: Η χώρα εξασφάλισε τη θέση της στην ευρωζώνη

Την εκτίμηση ότι η ύφεση πλησιάζει στο τέλος και πως η έξοδος της Ευρώπης από την κρίση είναι προφανής, ενώ η Ελλάδα μπορεί να κοιτάζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας. «Η χώρα εξασφάλισε τη θέση της στην ευρωζώνη και ανέκτησε την αξιοπιστία μεταξύ των διεθνών αγορών» τόνισε.

Την εκτίμηση ότι η ύφεση πλησιάζει στο τέλος και πως η έξοδος της Ευρώπης από την κρίση είναι προφανής, ενώ η Ελλάδα μπορεί να κοιτάζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια δείπνου της Συνόδου Κορυφής της European Securities and Market Authority, το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, «η χώρα εξασφάλισε τη θέση της στην ευρωζώνη και ανέκτησε την αξιοπιστία μεταξύ των διεθνών αγορών». Ανέφερε, δε, ότι τα αποτελέσματα της Γενικής Κυβέρνησης κατά το α΄ τετράμηνο 2014, δείχνουν πως η δημοσιονομική έκβαση θα υπερβεί τους στόχους.

Αναφορικά με την ευρωπαϊκή οικονομία, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι τα πλέον πρόσφατα οικονομικά στοιχεία δείχνουν πως η ανάκαμψη έχει αποκτήσει δυναμική και ότι οι προοπτικές για το τρέχον έτος είναι καλύτερες.

Κατά τον υπουργό Οικονομικών, η δημοσιονομική προσαρμογή χαλαρώνει, η εμπιστοσύνη επιστρέφει σταδιακά στην ευρωπαϊκή οικονομία και το ΑΕΠ ξαναμπαίνει σε αναπτυξιακή τροχιά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024