Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο 72% το ποσοστό της αποχής στον Βελβεντό

Στο 72% το ποσοστό της αποχής στον Βελβεντό

Στο 72% έφτασε στο Βελβεντό το ποσοστό της αποχής από τον α' γύρο, καθώς η συμμετοχή διαμορφώθηκε στο 28%. Ψήφισαν 1.350 δημότες σε σύνολο 4.700 εγγεγραμμένων. Προκειμένου να προσδιορίσουν τη στάση που θα κρατήσουν στον δεύτερο γύρο, οι κάτοικοι του Βελβεντού καλούνται σε νέα γενική συνέλευση την Τρίτη.

Στο 72% έφτασε στο Βελβεντό το ποσοστό της αποχής από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, καθώς η συμμετοχή διαμορφώθηκε στο 28%, αφού ψήφισαν 1350 δημότες σε σύνολο 4.700 εγγεγραμμένων.

Τα παραπάνω ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρώην δήμαρχος Βελβεντού Μάκης Μπελιάς, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι συνήθως στις δημοτικές εκλογές ψηφίζουν περίπου 3.200 πολίτες από την περιοχή, διότι πολλοί δημότες διαμένουν εκτός Δυτικής Μακεδονίας ή εκτός Ελλάδος.

Ο κ. Μπελιάς ρωτήθηκε αν είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, δεδομένης της απόφασης που ελήφθη στο τοπικό δημοψήφισμα τον περασμένο Μάρτιο, όπου αποφασίστηκε η αποχή των κατοίκων του Βελβεντού από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ένταξή του στον ενιαίο καλλικρατικό δήμο Σερβίων-Βελβεντού.

«Το ζήτημα δεν έχει να κάνει με το αποτέλεσμα της συμμετοχής του κόσμου στον πρώτο γύρο των εκλογών. Έχει να κάνει πλέον με τη συμμετοχή όλων- και εκείνων που είχαν ψηφίσει υπέρ της αποχής και εκείνων που είχαν ψηφίσει κατά- στη συνέχιση του αγώνα για την αυτοδιοίκηση της περιοχής και στην προσπάθεια ανασύστασης του δήμου Βελβεντού» απάντησε.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού οδηγείται, την ερχόμενη Κυριακή, σε δεύτερο γύρο αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς, με ποσοστό ενσωμάτωσης 98,28% ο μέχρι τώρα δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος συγκέντρωσε ποσοστό 44,22% και θα αναμετρηθεί με τον Αθανάσιο Κοσματόπουλο (μέχρι τώρα θεματικό περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Δακή) που έλαβε 40,12%.

Προκειμένου να προσδιορίσουν τη στάση που θα κρατήσουν στον δεύτερο γύρο, οι κάτοικοι του Βελβεντού καλούνται σε νέα γενική συνέλευση την Τρίτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024