«Ερντογάν παραιτήσου»: Διαδηλώσεις για τους νεκρούς ανθρακωρύχους
Με δακρυγόνα και αντλίες νερού απάντησε η τουρκική αστυνομία στους διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη που ζητούσαν την παραίτηση της κυβέρνησης Ερντογάν, κατηγορώντας την για την τραγωδία στο ανθρακωρυχείο της πόλης Σόμα. Συμπλοκές και στην Άγκυρα, ενώ στην Σόμα διαδηλωτές επιτέθηκαν με κλωτσιές στην πρωθυπουργική αυτοκινητοπομπή, καθώς και στα τοπικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος. Φωτορεπορτάζ, βίντεο.
Με δακρυγόνα και αντλίες νερού απάντησε η τουρκική αστυνομία σε πλήθος διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη που ζητούσαν την παραίτηση της κυβέρνησης Ερντογάν κατηγορώντας την για την τραγωδία στο ανθρακωρυχείο της πόλης Σόμα.
Εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν στους γύρω από την Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης καταλογίζοντας στην κυβέρνηση του Ερντογάν την ευθύνη για το θάνατο των εργατών στις στοές του ανθρακωρυχείου.
«Κυβέρνηση παραιτήσου» φώναζαν στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, καταγγέλλοντας ανεπαρκείς προδιαγραφές ασφαλείας στο ορυχείο της Σόμα.
Η αστυνομία επενέβη με δακρυγόνα και αντλίες νερού για να διαλύσει το πλήθος.
Συμπλοκές αστυνομίας-διαδηλωτών σημειώθηκαν και στην Άγκυρα. Η αστυνομία έκανε επίσης χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για τους διαλύσει τους διαδηλωτές, και εκείνοι απάντησαν εκσφενδονίζοντας πέτρες.
Έκρηξη οργής επικράτησε την ίδια στιγμή στην πόλη Σόμα κατά την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν.
Ζητώντας την παραίτησή του, διαδηλωτές επιτέθηκαν με κλωτσιές στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε και έσπασαν τα παράθυρα τριών οχημάτων της πρωθυπουργικής αυτοκινητοπομπής.
Εκσφενδόνιζαν πέτρες και ξήλωσαν την πινακίδα από το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο φωνάζοντας «δολοφόνε» και «κλέφτη».
Εξοργισμένοι διαδηλωτές επιτέθηκαν και στα τοπικά γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442