Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Τι οδήγησε στη σύλληψη του 30χρονου για το φόνο του αστυνομικού

Τα ματωμένα ρούχα του δράστη, αλλά και η μαρτυρία του 35χρονου φίλου του αρχιφύλακα, ο οποίος έχασε την ζωή του στην Ανδραβίδα της Ηλείας, στην προσπάθειά του να αποτρέψει διάρρηξη σε σπίτι της περιοχής, οδήγησαν τους αστυνομικούς στη σύλληψη 30χρονου που κατηγορείται για το φόνο. Στις 6 το απόγευμα η κηδεία του άτυχου αστυνομικού. Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί ο φερόμενος ως δράστης.

Τα ματωμένα ρούχα του δράστη, αλλά και η μαρτυρία του 35χρονου φίλου του αρχιφύλακα, ο οποίος έχασε την ζωή του στην Ανδραβίδα της Ηλείας, στην προσπάθειά του να αποτρέψει διάρρηξη σε σπίτι της περιοχής, οδήγησαν τους αστυνομικούς στη σύλληψη 30χρονου που κατηγορείται για τον φόνο.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί το μαχαίρι και οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο περιφερειακός διευθυντής Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδας, ταξίαρχος Νίκος Ιωαννίδης, έκανε δηλώσεις στην Πάτρα, σχετικά με τις συνθήκες του φόνου, αλλά και τις έρευνες της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό του δράση.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης, αργά το βράδυ της Κυριακής, ο 35χρονος αρχιφύλακας επέστρεφε στο σπίτι του, μαζί με έναν συνομήλικο φίλο του. Όταν έφθασαν έξω από το σπίτι του 35χρονου φίλου του αστυνομικού, αντελήφθησαν ένα άγνωστο άτομο, το οποίο επιχειρούσε να διαρρήξει την κεντρική πόρτα του σπιτιού.

Αμέσως οι δύο άνδρες προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον δράστη. Όμως, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής που ακολούθησε, ο δράστης μαχαίρωσε αρχικά τον 35χρονο φίλου του αστυνομικού στην αριστερή πλευρά του θώρακα, τραυματίζοντας τον ελαφρά και στη συνέχεια μαχαίρωσε τον αρχιφύλακα, δυο φορές στην αριστερή ωμοπλάτη, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Αμέσως μετά, ο 30χρονος δράστης εξαφανίστηκε, ενώ ο αστυνομικός διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Στο μεταξύ, ήδη είχε ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, για τον εντοπισμό του δράστη, ενώ στην περιοχή κατέφθασαν έπειτα από λίγη ώρα αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, για την εξερεύνηση του χώρου του εγκλήματος και τη συλλογή στοιχείων.

Ένας από τους πρώτους χώρους όπου έγινε έρευνα, ήταν καταυλισμός των Ρομά, ο οποίος βρίσκεται κοντά στην Ανδραβίδα, απ’ όπου οι αστυνομικοί προσήγαγαν περίπου 15 άτομα, ανάμεσα στα οποία ήταν και ο φερόμενος ως δράστης. Όπως ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης «από τα ματωμένα ρούχα που φορούσε ο 30χρονος, σε συνδυασμό με στοιχεία που προέκυψαν κατά την εξέτασή του, διακριβώθηκε ότι είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας».

Ο 30χρονος, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της αστυνομίας, ομολόγησε το έγκλημά του, ενώ όπως πρόσθεσε, έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αστυνομικές Αρχές για αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας και είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα.

Όσον αφορά το μαχαίρι, ο περιφερειακός διευθυντής Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδας, είπε ότι συνεχίζεται η έρευνα, προκειμένου να βρεθεί, ενώ ο δράστης, ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι το πέταξε σε αγροτική περιοχή, κοντά στην Ανδραβίδα.

Επίσης, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε επιπλέον, ότι ο 30χρονος είχε διαπράξει και το Σάββατο διάρρηξη στην Ανδραβίδα Ηλείας, αφαιρώντας κοσμήματα από το σπίτι 34χρονης, τα οποία βρέθηκαν στη κατοχή του.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή και απόπειρα διάρρηξης και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Η κηδεία του αρχιφύλακα, ο οποίος υπηρετούσε επί σειρά ετών σε υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών, θα γίνει στις 6.00 στην Ανδραβίδα, ενώ ψυχολόγος της Αστυνομίας παρέχει στήριξη στη σύζυγο και στα δύο ανήλικα παιδιά του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024