Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κτηνωδία όσα έγιναν στην Τούμπα» δήλωσε ο Μαρινάκης

«Κτηνωδία όσα έγιναν στην Τούμπα» δήλωσε ο Μαρινάκης

«Κτηνωδία» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, όσα έγιναν στον ημιτελικό της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό. Ο ισχυρός άνδρας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha» και στην εκπομπή «Αυτοψία», μίλησε για την απόφασή του να εμπλακεί στην πολιτική ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά αλλά αναφέρθηκε και στον Ολυμπιακό και στη βία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Κτηνωδία» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, όσα έγιναν στον ημιτελικό της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό.

Ο ισχυρός άνδρας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha» και στην εκπομπή «Αυτοψία», μίλησε για την απόφασή του να εμπλακεί στην πολιτική ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά αλλά αναφέρθηκε και στον Ολυμπιακό και στη βία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά, ο Β.Μαρινάκης μίλησε…


…για την απόφαση να θέσει υποψηφιότητα:

«Για εμένα είναι πρόβλημα, χάνω χρόνο από τη δουλειά μου και δεν θα πάρω πράγματα από τον Δήμο. Μόνο να δώσω έχω. Νομίζω πως ο Γιάννης Μώραλης θα έχει όλο το χρόνο μπροστά του να ασχοληθεί με τον Πειραιά. Θα υπάρχουν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι που ο καθένας θα έχει το ρόλο του. Σε ότι αφορά εμένα, πέντε πράγματα που έχουμε πει πως θα κάνουμε, θα τα κάνουμε. Είτε με δωρεές, είτε με το ΕΣΠΑ, είναι δέσμευση δική μου πως θα γίνουν. Είναι ένα στοίχημα για εμένα και τα στοιχήματα τα κερδίζω».

για τις ομοιότητες στις δυσκολίες του Δήμου με το ξεκίνημα στον Ολυμπιακό:

«Όταν ξεκίνησα στον Ολυμπιακό δεν έτρεχε το χρήμα. Κάναμε μια πολύ σωστή διαχείριση με σκληρή δουλειά, οι συνεργάτες μου τα δίνουν όλα για να πετύχουμε. Σε μικρό διάστημα καλύψαμε το χρέος και φτιάξαμε υποδομές. Έχουμε ακαδημίες και φυτώριο στον Ολυμπιακό. Νέα παιδιά και εκεί επενδύουμε. Για εμένα είναι ευχαρίστηση να βλέπω νέα παιδιά να αθλούνται, να μαθαίνουν τη σημαίνει ευγενής άμιλλα. Είναι όνειρο ζωής για εμένα, να βλέπεις νέα παιδιά να μεγαλώνουν με αυτές τις αξίες».

για τις κατηγορίες περί «καθαρά ερυθρόλευκου» ψηφοδελτίου:

«Έχουμε πολύ πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Δεν είναι υποψηφιότητα του Ολυμπιακού. Δεν είναι υποψηφιότητα Ολυμπιακού η Ειρήνη Νταϊφά. Έχει τεράστια κοινωνική προσφορά στον τόπο. Θέλει πραγματικά να προσφέρει και τέτοιους ανθρώπους τους χρειαζόμαστε. Έχουμε πάρα πολλούς επιστήμονες, και γιατρούς, που θέλουν να βοηθήσουν τον Πειραιά. Υπάρχουν πέντε Παναθηναϊκοί στο ψηφοδέλτιο. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Και ο Παναθηναϊκός Πειραιώτης θέλει τον Πειραιά νικητή. Και ΑΕΚτζήδες έχουμε, και πάρα πολλούς Εθνικούς. Δεν υπάρχουν τέτοιοι διαχωρισμοί, υπάρχει μια πειραϊκή ταυτότητα».

για το αν θα έκανε μεταγραφή για να κερδίσει ψήφους:

«Ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει μπροστά, θα κάνουμε τις μεταγραφές που χρειαζόμαστε, έχουμε ήδη μιλήσει με τον προπονητή μας, όλο το τιμ είναι έτοιμο και προχωράμε διάφορες περιπτώσεις. Δεν χρειάζονται πυροτεχνήματα για να κερδίσουμε εντυπώσεις. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει, ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα καλύτερα έρχονται. Να ζήσουμε μεγάλες χαρές με τα εκατομμύρια των φιλάθλων μας. Αλλά δεν θα κάνουμε μεταγραφή για να πάρουμε τον Δήμο του Πειραιά».

για το μέλλον του στον Ολυμπιακό:

«Όταν πήραμε το πρώτο πρωτάθλημα είχα υποσχεθεί άλλα είκοσι. Έχουμε πάρει τέσσερα, αλλά χρειαζόμαστε άλλα 17. Οπότε έχουμε δρόμο».

για το κοινωνικό έργο του συλλόγου:

«Ο Ολυμπιακός έχει μια τεράστια κοινωνική προσφορά σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και ειδικά στον Πειραιά. Η κοινωνική μας προσφορά έχει ξεκινήσει πάρα πολλά χρόνια. Δεν θέλω όμως να πω τι έχουμε κάνει και τι θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Ο Ολυμπιακός έχει τεράστιο κοινωνικό έργο. Έχει βοηθήσει, σωματεία, εκκλησίες, συλλόγους, την ΕΟΕ, συσσίτια, μπορώ να σας εξηγώ ώρες και για την προσφορά στα παιδιά».

για τη βία στα γήπεδα:

«Είναι πονεμένη ιστορία και θέλει πολλή συζήτηση. Όταν έγιναν τα επεισόδια στην Τούμπα πριν μερικές βδομάδες, δεν άκουσα τη διοίκηση του ΠΑΟΚ να τα καταδικάζει. Είναι κτηνωδία του ελληνικού ποδοσφαίρου όσα έγιναν στην Τούμπα. Είναι λυπηρό και με έχει στεναχωρήσει αφάνταστα. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ έπρεπε να το έχει σταματήσει αυτό. Για δικούς τους λόγους, δεν το έπραξαν».

για το ονομαστικό εισιτήριο:
«Ο Ολυμπιακός είναι από τις πρώτες ομάδες, ίσως η πρώτη ομάδα που έχει ονομαστικό εισιτήριο. Έχει χτίσει όλη την υποδομή γι’ αυτό. Έχουμε πάρει πάρα πολλά μέτρα εναντίον της βίας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό, μπορεί ένας οικογενειάρχης να έρθει στο γήπεδο χωρίς πρόβλημα. Στον Ολυμπιακό που έχει τα περισσότερα εισιτήρια στο γήπεδο, τα επεισόδια που έχουν γίνει είναι μηδαμινά».

για τα περί ελέγχου της διαιτησίας και την ύπαρξη παράγκας:

«Είναι φτηνή δικαιολογία. Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ομάδα, έχει επενδύσει πάρα πολλά και μακάρι και οι υπόλοιποι να μιμηθούν τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Μακάρι να πράξουν κι άλλες ομάδες να κάνουν το ίδιο. Να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες του να επενδύσουν χρήματα και χρόνο για να ανέβουν επίπεδο. Αυτό θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πρωταγωνιστεί καλύτερα.

Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει το δίκιο του ισχυρού. Όταν δεν έχεις καλή ομάδα, μπορεί να γλιτώσεις μία ή δύο φορές, αλλά στο τέλος θα φανεί. Είχαμε πολύ καλή ομάδα και πήγαμε πολύ καλά στην Ευρώπη. Για λεπτομέρειες δεν περάσαμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Του χρόνου θα είμαστε πιο δυνατοί και το όνειρό μας για ευρωπαϊκή πορεία θα γίνει πραγματικότητα».

για τον συσχετισμό του Δήμου με τον Ολυμπιακό:

«Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη αγάπη και πάθος μου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός είναι για να δημιουργεί αθλητές από τα φυτώρια. Δεν έχει σχέση με τον Δήμο. Ένας άνθρωπος πετυχημένος που αγαπάει τον Πειραιά είναι εύκολο να επαναλάβει επιτυχίες. Ξέρει να το κάνει, να κερδίζει και να συνεχίσει με το ίδιο στιλ και τρόπο.

Εγώ δεν έχω καμία δουλειά με το Ελληνικό Δημόσιο. Έχω τον Ολυμπιακό και η επιχείρησή μου είναι εκτός Ελλάδας. Εμείς θέλουμε να προσφέρουμε γιατί αγαπάμε αυτόν τον τόπο. Απαγορεύεται αυτό στην πόλη που έχω μεγαλώσει κι αγαπάω τα παιδιά της; Πρέπει να απολογηθώ για αυτό;».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024