Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπέτσες: Ο τέταρτος αγώνας κλασικών σκαφών ανοίγει ξανά πανιά

Σπέτσες: Ο τέταρτος αγώνας κλασικών σκαφών ανοίγει ξανά πανιά

Ο τέταρτος κατά σειρά αγώνας κλασικών σκαφών, το Spetses Classic Yacht Race, πραγματοποιείται μεταξύ 19 και 22 Ιουνίου 2014, μετά από τρεις επιτυχημένες διοργανώσεις το 2011, το 2012 και το 2013.

Ο τέταρτος κατά σειρά αγώνας κλασικών σκαφών, το Spetses Classic Yacht Race, πραγματοποιείται μεταξύ 19 και 22 Ιουνίου 2014, μετά από τρεις επιτυχημένες διοργανώσεις το 2011, το 2012 και το 2013.

Τα σκάφη που θα συμμετέχουν στο SCYR 2014, είναι χωρισμένα σε τέσσερις κατηγορίες. Τα κλασικά σκάφη, με τρεις υποκατηγορίες ανάλογα με το έτος ναυπήγησης: Vintage (μέχρι το 1947), Classic (1948- 1975), Spirit of Tradition (1976 και μετά), Παραδοσιακά Καΐκια, Λατίνια και για πρώτη φορά, σκάφη κατηγορίας Dragon. Ο περσινός αγώνας εκτός από τις πολυάριθμες συμμετοχές, φιλοξένησε και τους Χρυσούς Ολυμπιονίκες στην Ιστιοπλοΐα (Ρώμη 1960), με ένα ελληνικό σκάφος που έχει κατασκευαστεί στα παραδοσιακά καρνάγια της Κοιλάδας.

Στόχος του αγώνα κλασικών σκαφών, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών, με αρωγούς τον Εμπορικό Σύλλογο Σπετσών και το Μουσείο Μπουμπουλίνας, είναι το αγωνιστικό πρόγραμμα να εμπλουτιστεί με κοινωνικά δρώμενα και τη συμμετοχή των κατοίκων και στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει συνομιλία μεταξύ Ολυμπιονικών της Ιστιοπλοΐας και του κοινού, η οποία θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στο Μουσείο Μπουμπουλίνας.

Διοργανωτής του Αγώνα είναι ο Ναυτικός Ομιλος Ελλάδος και Διοργανωτής Φιλοξενίας το Poseidonion Grand Hotel. Υποστηρικτής είναι επίσης το πολυτελές resort Amanzoe, ενώ εφέτος τον Αύγουστο η ιδιοκτήτρια εταιρία Dolphin Capital, θα εγκαινιάσει το Nikki Beach Resort & Spa στο Πόρτο Χέλι.

Ο Νώντας Λαμπαδάριος, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του SCYR, και αντιπρόεδρος ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος δήλωσε: «Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο ΝΟΕ διοργανώνει στις Σπέτσες τον αγώνα SCYR με την πεποίθηση ότι η φετινή διοργάνωση θα έχει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία, την οποία εγγυάται η πολύχρονη πείρα και το ανθρώπινο δυναμικό του ΝΟΕ. Το SCYR έχει πλέον γίνει διεθνής θεσμός και έχει καθιερωθεί ως έναν από τους δημοφιλέστερους αγώνες κλασσικών σκαφών της Μεσογείου».

Ο Αντώνης Βορδώνης, διευθύνων σύμβουλος «Poseidonion Grand Hotel» και κυβερνήτης του «Tincano» (έτος ναυπήγησης 1936), σημειώνει ότι «το 2014 είναι μία ιδιαίτερη χρονιά για το “Poseidonion Grand Hotel”, καθώς γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του. Η αναβίωση του ιστορικού ξενοδοχείου είχε ως στόχο την ανάπτυξη του νησιού των Σπετσών, ακολουθώντας το όραμα του Εθνικού Ευεργέτη Σωτήριου Ανάργυρου. Ως διοργανωτές φιλοξενίας του Spetses Classic Yacht Race 2014, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε και να εξελίσσουμε το όραμα αυτό».

Το CHIVAS REGAL, Χρυσός Χορηγός της διοργάνωσης, θα απονείμει και φέτος, το βραβείο «Spirit of Chivalry – Chivas Honour Award –Spetses Classic Yacht Race 2014» επιβραβεύοντας το πλήρωμα που θα επιδείξει υψηλή δεξιοτεχνία και ομαδικότητα κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Χορηγός του SCYR 2014 είναι ο κορυφαίος Ελβετικός ιδιωτικός Τραπεζικός Όμιλος Julius Baer, με ειδίκευση στην εξυπηρέτηση και παροχή συμβουλών σε ιδιώτες και υποστηρικτής το πολυτελές resort Amanzoe που άνοιξε τις πόρτες του τον Αύγουστο του 2012, δίνοντας μια άλλη διάσταση φιλοξενίας στην «ελληνική ριβιέρα», όπως αποκαλείται πλέον η ευρύτερη περιοχή.

URL: www.classicyachtrace.com
Facebook: www.facebook.com/SpetsesClassicYachtRace

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024