Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατατέθηκε το σχέδιο για τα ρυθμιστικά σχέδια Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Κατατέθηκε το σχέδιο για τα ρυθμιστικά σχέδια Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Παραχώρηση τμημάτων πάρκων και αλσών σε αθλητικά σωματεία, καθώς και αλλαγή χρήσης τους προκειμένου να ανεγερθούν νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, ή να επεκταθούν οι παλαιές, προβλέπει το νομοσχέδιο για τα νέα ρυθμιστικά σχέδια Αθήνας και Θεσσαλονίκης, το οποίο κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και διατάξεις για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Παραχώρηση τμημάτων πάρκων και αλσών σε αθλητικά σωματεία, καθώς και αλλαγή χρήσης τους προκειμένου να ανεγερθούν νέα γήπεδα και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις ή να επεκταθούν οι παλαιές, προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τα νέα ρυθμιστικά σχέδια Αθήνας και Θεσσαλονίκης, το οποίο κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή και θα συζητηθεί μετά τις ευρωεκλογές.

Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και διατάξεις για την περιοχή όπου χωροθετείται το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Διαβάστε επίσης: Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για την «Αγιά Σοφιά» της ΑΕΚ

Για τις παραχωρήσεις σε αθλητικά σωματεία, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι:

  • Το παραχωρούμενο τμήμα του άλσους ή του πάρκου δεν πρέπει να διασπά τη συνοχή και τη συνέχειά του, ως δασικού οικοσυστήματος και να μην αναιρεί τη λειτουργία του.
  • Οι εγκαταστάσεις ή τα κτίρια στο σύνολο της επιφάνειας του άλσους ή του πάρκου (συμπεριλαμβανομένου και του παραχωρούμενου κατά χρήση τμήματος) δεν μπορούν να υπερβαίνουν συνολικά το 5% της επιφανείας του άλσους ή του πάρκου.
  • Στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των αθλητικών εγκαταστάσεων πρέπει να προβλέπονται αντισταθμιστικά μέτρα και ειδικοί όροι περιβαλλοντικής προστασίας.

Οι παραχωρήσεις αυτές θα μπορούν να εφαρμόζονται σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Εξαιρούνται μόνο τα πάρκα και τα άλση που βρίσκονται μέσα στα όρια των δήμων Αθηναίων, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης.

Για το γήπεδο της ΑΕΚ

Στο άρθρο 81 του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται και διατάξεις για τον σχεδιασμό και την πολεοδομική οργάνωση της περιοχής όπου χωροθετείται το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Σύμφωνα με αυτές για την κατασκευή των εγκαταστάσεων παραχωρούνται περίπου έξι στρέμματα του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας.

Στην συγκεκριμένη περιοχή καθορίζονται συγκεκριμένοι όροι δόμησης:

  • Ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων: 27 μέτρα.
  • Ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος στεγάστρων: 30 μέτρα
  • Ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος πυλώνων ανάρτησης στεγάστρων: 40 μέτρα.
  • Ανώτατος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης: 1,2
  • Ανώτατο επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης: 60%

Στις χρήσεις, εκτός από τις αθλητικές και τις συνοδευτικές τους (όπως χώροι μέσων μαζικής ενημέρωσης, χώροι αναψυχής και εστίασης αθλητών, γυμναστήριο, spa, χαμάμ κλπ.), περιλαμβάνονται συμπληρωματικές λειτουργίες όπως μουσεία, χώροι αναψυχής, εμπορικά καταστήματα εκθεσιακοί χώροι, εστιατόρια κ.ά.

Ο αριθμός των θέσεων στάθμευσης θα είναι 180, ωστόσο μπορεί να δημιουργηθούν άλλες 200 σε ιδιόκτητο ακίνητο, το οποίο δεν πρέπει να απέχει από τις εξυπηρετούμενες εγκαταστάσεις πλέον του ενός χιλιομέτρου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024