Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κλέφτες βιάστηκαν να βγάλουν στην κυκλοφορία το νέο 10ευρω

Κλέφτες βιάστηκαν να βγάλουν στην κυκλοφορία το νέο 10ευρω

Πέντε μήνες μπροστά από την εποχή του βρέθηκε ταξιτζής στο Αμβούργο που ενθουσιάστηκε όταν πελάτης τον πλήρωσε με δύο περίεργα χαρτονομίσματα των 10 ευρώ: Τα χαρτονομίσματα, που έμοιαζαν με τα καινούρια των 5 ευρώ, ήταν αλλόκοτα αλλά γνήσια και ο πελάτης τον διαβεβαίωσε πως ήταν τα χαρτονομίσματα της νέας σειράς. Είχε δίκιο, με τη λεπτομέρεια ότι ακόμη δεν έχουν κυκλοφορήσει...

Πέντε μήνες μπροστά από την εποχή του βρέθηκε ταξιτζής στο Αμβούργο που ενθουσιάστηκε όταν πελάτης τον πλήρωσε με δύο περίεργα χαρτονομίσματα των 10 ευρώ: Τα χαρτονομίσματα, που έμοιαζαν με τα καινούρια των 5 ευρώ, ήταν αλλόκοτα αλλά γνήσια και ο πελάτης τον διαβεβαίωσε πως ήταν τα χαρτονομίσματα της νέας σειράς.

Είχε δίκιο, με τη λεπτομέρεια ότι ακόμη δεν έχουν κυκλοφορήσει…

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη. Ο ταξιτζής πήρε τα χαρτονομίσματα επειδή ήταν τόσο διαφορετικά από τα κανονικά που θεώρησε αδύνατο να ήταν πλαστά (θα ήθελε πολύ θάρρος από πλευράς πλαστογράφου).

Ο οδηγός ταξί είχε δίκιο που πίστεψε τον επιβάτη ότι ήταν τα καινούρια χαρτονομίσματα. Το πρόβλημα προέκυψε όταν πήγε στην τράπεζα: Εκεί oι υπάλληλοι τα αναγνώρισαν μεν ως αυθεντικά, αλλά προς έκπληξή του τον ενημέρωσαν ότι τα χαρτονομίσματα θα κυκλοφορήσουν μετά τις 23 Σεπτεμβρίου.

Πώς τότε βρέθηκαν στα χέρια του επιβάτη; Η γερμανική Κεντρική Τράπεζα (Bundesbank) έδωσε την εξήγηση στο μυστήριο με επίσημη απάντησή της στο Spiegel. Τα χαρτονομίσματα ήταν κλεμμένα από ιδιωτική εταιρεία που κατασκευάζει και ενημερώνει μηχανήματα που κάνουν έλεγχο γνησιότητας.

Η Bundesbank δίνει ως «δάνειο» τα νέα χαρτονομίσματα σε τέτοιες εταιρείες αρκετούς μήνες νωρίτερα, ώστε να έχουν επικαιροποιήσει εγκαίρως τα συστήματά τους.

Από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας είχαν κλαπεί 700 τέτοια χαρτονομίσματα. Οι δράστες μάλιστα έχουν ήδη εντοπιστεί και έχουν μέχρι στιγμής βρεθεί 89 τέτοια χαρτονομίσματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024