Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Rolls-Royce Wraith Drophead Coupe 2016: Ανοιχτή σε… κροίσους

Rolls-Royce Wraith Drophead Coupe 2016: Ανοιχτή σε… κροίσους

Η βρετανική φίρμα ετοιμάζει την ανοιχτή έκδοση της Wraith η οποία αναμένεται να ακολουθήσει το παράδειγμα των αισθητικών λεπτομερειών της αντίστοιχης έκδοσης της Phantom.

Η Rolls Royce ετοιμάζεται να προσθέσει το δεύτερο ανοιχτό μοντέλο στην γκάμα της, με βάση την μικρή της, Wraith.

Σε ό,τι αφορά τη σχεδίασή της, η ανοιχτή Wraith θα ακολουθήσει τις στυλιστικές επιταγές της μεγαλύτερης Phantom Drophead Coupe των περίπου 400 χιλιάδων ευρώ.

Έτσι, την θέση της χαρακτηριστικής μεταλλικής οροφής που δίνει στη Wraith τον τίτλο του fastback θα πάρει μια αναδιπλούμενη υφασμάτινη, ενώ αναμένεται να μιμηθεί και το teak ξύλο που υπάρχει στο πίσω μέρος της ανοιχτής μεγαλύτερης Phantom Drophead Coupe.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία της, μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει ότι η ανοιχτή Wraith υιοθετεί τα πιο σύγχρονα LED φωτιστικά σώματα της ανανεωμένης Ghost. Τα ίδια φωτιστικά σώματα αναμένεται, σε δεύτερο χρόνο, να υιοθετηθούν και από την μέχρι σήμερα γνωστή Wraith, κατά τη διαδικασία ανανέωσής της.

Στις αλλαγές της ανοιχτής έκδοσης δεν αναμένεται να συμπεριληφθεί ο θηριώδης twin-turbo V12 κινητήρας των 6,6 λίτρων ο οποίος με ισχύ ….. έχει χαρίσει στην Wraith τον τίτλο του ισχυρότερου μοντέλου της Rolls-Royce.

Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων και το οποίο –παρεμπιπτόντως- μπορεί να προβλέψει ένα πιθανό ανέβασμα ή κατέβασμα σε συνεργασία με το σύστημα πλοήγησης, η Wraith μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα και παρά το γεγονός ότι το βάρος της ξεπερνά τους 2,3 τόνους.

Αυτό αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο στην Wraith Drophead Coupe, φτάνοντας ακόμα και τους 2,5 τόνους προκειμένου να διασφαλιστεί η απαραίτητη στρεπτική ακαμψία του πλαισίου, αλλά και πάλι, αυτό δεν αναμένεται να προβληματίσει σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις μιας και η διαθέσιμη ροπή του κινητήρα ανέρχεται σε 800 Nm.

Ανεξαρτήτως προδιαγραφών, με δεδομένο ότι η αντίπαλη Bentley Mulsanne δεν έχει –τουλάχιστον προς το παρόν- αποκτήσει ανοιχτή έκδοση αλλά και με δεδομένη την απουσία της Maybach, η Wraith Drophead Coupe μάλλον θα βρίσκεται να παίζει μόνη της, έστω και σε αυτό το γήπεδο με το πανάκριβο εισιτήριο για λίγους.

Auto Express

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024