Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αποκλείσαμε τον Ολυμπιακό και όλοι είναι εναντίον μας» είπε ο ΠΑΟΚ

«Αποκλείσαμε τον Ολυμπιακό και όλοι είναι εναντίον μας» είπε ο ΠΑΟΚ

Στην αστυνομία έριξε τις ευθύνες με τη σειρά της και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά την διάρκεια της απολογίας της για τα επεισόδια της «Λεωφόρου» στη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Όσον αφορά την απολογία για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κινήθηκε στην ίδια «γραμμή» με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αφού δήλωσε πως η ομάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα επεισόδια αφού: «Η ευθύνη των ομάδων είναι απ' την άφιξή της αποστολή τους και μετά. Για τα περιστατικά πριν δεν μπορεί να ευθύνεται».

Στην αστυνομία έριξε τις ευθύνες με τη σειρά της και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά την διάρκεια της απολογίας της για τα επεισόδια της «Λεωφόρου» στη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ.

Η ΠΑΕ κατέθεσε τριπλή ένσταση ζητώντας να μην ληφθεί υπόψιν η πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα καθώς και να μην θεωρηθεί υπότροπος γιατί προηγήθηκε ήδη η κλήση σε απολογία από την πειθαρχική της Σούπερ Λίγκας, οπότε δεν μπορεί να γίνει νέα δίωξη για το ίδιο αδίκημα.

Επίσης, καλείται ως υπότροπος, ενώ όταν τελέστηκε το αδίκημα στη Λεωφόρο, δεν είχε τελεσιδικήσει η υπόθεση του αγώνα με τον Ολυμπιακό και τέλος τιμωρήθηκε για εκτεταμένα επεισόδια με τον Ολυμπιακό, αλλά τα επεισόδια με τον Παναθηναϊκό είναι διαφορετικά, οπότε δεν υπάρχει υποτροπή.

Όσον αφορά την απολογία για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κινήθηκε στην ίδια «γραμμή» με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αφού δήλωσε πως η ομάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα επεισόδια αφού: «Η ευθύνη των ομάδων είναι απ’ την άφιξή της αποστολή τους και μετά. Για τα περιστατικά πριν δεν μπορεί να ευθύνεται».

«Κάνουμε ένσταση απαραδέκτου της δίωξης του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα με τη συμπληρωματική σας κλήση καθώς είχε προηγηθεί η δική σας δίωξη. Πρόκειται για τα ίδια περιστατικά, για καινούργια δίωξη που απαγορεύεται και κηρύσσεται απαράδεκτη ακόμα και εάν δοθεί διαφορετικός χαρακτηρισμός στην πράξη. Είναι νομικά αβάσιμη – μη νόμιμη γιατί με τις εκθέσεις των αξιωματούχων πουθενά δεν προκύπτουν οι προϋποθέσεις σωματική βλάβη και στον κυρίως χώρο του γηπέδου.

»Ας μας πει η δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα πού ήταν αυτές οι προϋποθέσεις. Υπάρχει τραυματισμός; Πουθενά. Είσοδος κόσμου; Πουθενά. Δεν μπορεί να μου αλλάξει το χρόνο τέλεσης, δεν μπορεί να με βάλει υπότροπο και δεν μπορεί να μου ασκήσει νέα δίωξη», είπε χαρακτηριστικά ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Αχιλλέας Μαυρομάτης.

Ενώ φανερά εκνευρισμένος και σε υψηλούς τόνους συνέχισε: «Είμαι αγανακτισμένος με τον τρόπο που έχει αντιμετωπιστεί ο ΠΑΟΚ τις τελευταίες ημέρες. Αυτό συμβαίνει πρώτα από όλα γιατί αποκλείσαμε τον Ολυμπιακό. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της ΕΠΟ. Αν εφαρμόζαμε τους κανονισμούς και όχι την περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν θα είχαμε τιμωρηθεί για εκτεταμένα επεισόδια. Η απόφαση της αφαίρεσης βαθμών είναι ένα μνημείο νομικής αυθαιρεσίας.

»Αν η ΕΠΟ θέλει να διαλύσει τον ΠΑΟΚ, ελπίζω η επιτροπή σας να μας δει λίγο διαφορετικά. Από πού προκύπτει η χρήση των δημοσιευμάτων για τις πειθαρχικές διώξεις; Δεν γίνεται να δικαζόμαστε με δημοσιεύματα του ‘Γαύρου’ και του ‘Πρωταθλητή’. Στο ματς της Λεωφόρου έχουμε μόνο ρίψεις κατ’ εξακολούθηση και τιμωρήστε μας γι’ αυτό και όχι για εκτεταμένα επεισόδια».

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στην απολογία για τον Τελικό Κυπέλλου

«Η ευθύνη των ομάδων είναι απ’ την άφιξή της αποστολή τους και μετά. Για τα περιστατικά πριν δεν μπορεί να ευθύνεται. Η εικόνα στο γήπεδο ήταν όπως έπρεπε, σαν γιορτή. Άλλωστε υπάρχουν και πολλά δημοσιεύματα (τα οποία και κατέθεσε) που αναφέρονται στην άψογη ατμόσφαιρα του τελικού. Συνομολογούμε πως δεν προκύπτει από πουθενά κατηγορία για εκτεταμένα επεισόδια», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ.

Στην συνέχεια για το πανό που ανάρτησαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που έγραφε «Η μεγαλύτερη μετακίνηση ναρκωτικών στην Ελλάδα» ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δικαιολόγησε λέγοντας πως μιλάει για μετακίνηση και όχι για διακίνηση ενώ τόνισε πως για τους οπαδούς της ομάδας «ο ΠΑΟΚ είναι ναρκωτικό».

Ενώ κλείνοντας επισήμανε πως το πανό κατέβηκε άμεσα και όταν ανέβηκε ξανά δεν ήταν καθόλου ευδιάκριτο.

Η απόφαση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024