«Πώς μαθαίνεται ο φόβος; Παραμύθια, θρύλοι, λαϊκές ιστορίες» Παράσταση αφήγησης του Στέλιου Πελασγού
Μια παράσταση αφήγησης του Στέλιου Πελασγού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 στις 19.00. Λαϊκές ιστορίες, θρύλοι και παραμύθια από όλο τον κόσμο ξαναϊδωμένες και ξαναειπωμένες από τον Δρ. Στέλιο Πελασγό. Όλοι οι ζωντανοί φοβούνται- άνθρωποι και ζώα. Οι μόνοι που δεν φοβούνται […]
Όλοι οι ζωντανοί φοβούνται- άνθρωποι και ζώα. Οι μόνοι που δεν φοβούνται είναι οι νεκροί –ψυχικά ή σωματικά. Πώς μεταδίδεται ο Φόβος; Είναι αρρώστια μεταδοτική ή κληρονομική; Πότε ο φόβος γίνεται τύραννος και πότε προστάτης; Είναι ο Φόβος παιχνίδι, είναι διασκέδαση ή μαρτύριο; Πώς μαθαίνεται ο Φόβος; Ποιοι τον διδάσκουν; Γιατί;
Ο μοναχογιός της χήρας ψάχνει να βρει τον φόβο. Ο φόβος έρχεται επίσκεψη μια νύχτα του χειμώνα. Ένα ψειριάρικο κορίτσι δεν φοβάται τίποτα γιατί δεν έχει να χάσει τίποτα. Η επιθυμία χωρίς φόβο και η αυθαιρεσία της δύναμης του καταστρέφουν ένα βασιλιά που δεν ξέρει να φοβάται το αφύσικο και παράλογο.
Ληστές, τάφοι που ανοίγουν, ορνιθοβοσκοί και γιαπωνέζοι δαίμονες, ψείρες και όρνια συμμαχούν για να μας θυμίσουν πώς μαθαίνεται ο Φόβος.
Θα ακολουθήσει συζήτηση εγκληματολογικού ενδιαφέροντος που διοργανώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου (Σ.Ε.Ε.Π.Π.).
Κύρια εισηγήτρια η Καθηγήτρια κ. Χριστίνα Ζαραφωνίτου (Διευθύντρια του τομέα Εγκληματολογίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας και Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου «Η σύγχρονη εγκληματικότητα και η αντιμετώπισή της»).
Στη συζήτηση θα μετάσχουν με παρεμβάσεις τους εγκληματολόγοι και κοινωνικοί επιστήμονες.
Εισιτήριο: 8 ευρώ
πάνω από τέσσερα άτομα: 7 ευρώ
απαραίτητη η κράτηση θέσης: 6942420062
Εργαστήρι Μαιρηβή
Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή
τηλ.επικοινωνίας: 2105222181, 6942420062
info@mairivi.gr www.mairivi.gr
- Αγορά ακινήτων: Χειμερινά εξοχικά… σε χειμερία νάρκη
- «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη για 3η χρονιά στο θέατρο Σταθμός
- Νέοι ταξιδιωτικοί κανόνες προς την Ευρώπη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- ΣτΕ: «Φρένο» σε οικοδομικές άδειες χωρίς έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας
- Αρκάς: Μια καλημέρα στις επιλογές
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
- Η τέχνη της απόλαυσης: Πώς να ζήσεις σαν bon vivant
- Δίπλα στους αγρότες Σωματεία και Ομοσπονδίες – Συγκέντρωση το απόγευμα στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)














































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442