Ένας νέος θεσμός επιχειρηματικότητας και οικονομικής ανάπτυξης που ενεργεί για λογαριασμό του Δήμου Αθηναίων εγκαινιάστηκε την Πέμπτη. Πρόκειται για το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας, το οποίο αποτελεί δεξαμενή σκέψης και πληροφοριών για όλες τις δράσεις επιχειρηματικότητας που πραγματοποιούνται στην Αθήνα.

Όπως δήλωσε στην εναρκτήρια εκδήλωση ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης το Κέντρο θα λειτουργεί σε δύο βασικούς άξονες:

  • Σε ένα πρώτο άξονα θα παρακολουθεί και θα παραπέμπει οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο ή εν δυνάμει επιχειρηματία σε δράσεις ή πρόγραμμα στήριξης επιχειρηματικότητας  που γίνεται στην πόλη.
  • Σε ένα δεύτερο άξονα, θα παρέχει στοχευμένη πληροφόρηση στους επιχειρηματίες για εξειδικευμένα θέματα που τους απασχολούν,  διευκολύνοντάς τους με συμβουλευτική στήριξη.

Βασικό εργαλείο για τη στοχευμένη στήριξη είναι η δημιουργία βάσης δεδομένων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Αθηναίων και η δυνατότητα εξαγωγής ποιοτικών στοιχείων τόσο για την τοπική οικονομία όσο και για αγορές του εξωτερικού.

Πέρα από τη στήριξη των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, το Κέντρο θα επιτελεί και δύο άλλους βασικούς σκοπούς:

  • Θα υποστηρίζει το Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο με ποιοτικά στοιχεία για τις τάσεις που δημιουργούνται στην τοπική οικονομία.
  • Η προσέλκυση επενδύσεων και η ανάπτυξη νέων αγορών για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Αθήνα.

Παράλληλα, θεσμοθετείται, στο πλαίσιο του Κέντρου Στήριξης, το Συμβούλιο Επιχειρηματικότητας, το οποίο θα αποτελείται από εκπροσώπους επιχειρήσεων που θα προτείνονται από τοπικούς επιχειρηματικούς φορείς και επιμελητήρια, με συγκεκριμένη θητεία η οποία θα ανανεώνεται.

«Επιδίωξη μας αποτελεί να αναπτύξουμε και να παράσχουμε υπηρεσίες διευκόλυνσης σε ξένους επιχειρηματίες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην πόλη της Αθήνας, αλλά και να ανοίξουμε δρόμους για νέες αγορές και εξαγωγές για τις αθηναϊκές επιχειρήσεις» δήλωσε ο κ. Καμίνης.

Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του δήμου Αθηναίων χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του «Έργου Αθήνα», και είναι ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ με ορίζοντα διετίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο