Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανός μετανάστης προσπάθησε να διασχίσει τη Μάγχη με σχεδία

Αφγανός μετανάστης προσπάθησε να διασχίσει τη Μάγχη με σχεδία

Με μια μικρή σχεδία στην οποία είχε τοποθετήσει ένα σεντόνι που χρησιμοποιούσε ως πανί προσπάθησε να διασχίσει από τις γαλλικές ακτές τη Μάγχη νεαρός Αφγανός, ο οποίος διασώθηκε από ναυαγοσώστες την ώρα που βρισκόταν στα ανοιχτά της Σανγκάτ, κοντά στο Καλαί, και είχε αρχίσει να υποφέρει από υποθερμία.

Με μια μικρή σχεδία στην οποία είχε τοποθετήσει ένα σεντόνι που χρησιμοποιούσε ως πανί προσπάθησε να διασχίσει από τις γαλλικές ακτές τη Μάγχη νεαρός Αφγανός, ο οποίος διασώθηκε από ναυαγοσώστες.

Ο 23χρονος Αφγανός διασώθηκε την ώρα που βρισκόταν στα ανοιχτά της Σανγκάτ, κοντά στο Καλέ, ανακοίνωσε ο Μπερνάρ Μπαρόν, ο επικεφαλής των ναυαγοσωστών του Καλαί.

Είχε κατασκευάσει μια μικρή σχεδία χρησιμοποιώντας μερικές ξύλινες σανίδες, ενώ ένα πόδι τραπεζιού υποστήριζε ένα αυτοσχέδιο κατάρτι από το οποίο ήταν κρεμασμένο ένα σεντόνι που χρησίμευε για πανί.

«Είναι πολύ σπάνιο οι ναυαγοσώστες να επεμβαίνουν στη θάλασσα για να διασώσουν μετανάστες» είπε ο Μπαρόν, καθώς τα ισχυρά ρεύματα δεν επιτρέπουν στους μετανάστες που προσπαθήσουν να φτάσουν στη Βρετανία να διασχίσουν μόνοι τους τη Μάγχη.

Οι επιβάτες πλοίου που πέρασε κοντά από τον Αφγανό ενημέρωσαν τις Αρχές. Μια ναυαγοσωστική λέμβος από το Καλαί και ένα ελικόπτερο του γαλλικού πολεμικού ναυτικού έσπευσαν να τον βοηθήσουν.

Ο νεαρός Αφγανός, που είχε αρχίσει να υποφέρει από υποθερμία, μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Καλαί στην αρχή «απογοητευμένος, στη συνέχεια χαρούμενος που διασώθηκε», σύμφωνα με τον Μπαρόν. Ο άνδρας παραδόθηκε στην αστυνομία.

Όπως ανακοίνωσαν οι ναυαγοσώστες, ο Αφγανός δεν είχε καμία ελπίδα να πετύχει στο εγχείρημά του, το οποίο ήταν ακόμη πιο επικίνδυνο καθώς υπήρχε πιθανότητα να συγκρουστεί με ένα από τα πολλά πλοία που διασχίζουν το κανάλι.

«Εξαιτίας των ισχυρών ρευμάτων και του αέρα θα ήταν αδύνατο να διασχίσει κανείς τη Μάγχη, ακόμη και με ένα σκάφος με κουπιά» σημείωσε ο Μπαρόν.

Σύμφωνα με τη νομαρχία του Πα-ντε-Καλέ περίπου 400 μετανάστες προσπαθούν κάθε χρόνο να περάσουν στη Βρετανία. Οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών εκτιμούν ότι ο αριθμός είναι περίπου 650.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024