Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επτά νεκροί από έκρηξη βόμβας στη Σομαλία

Επτά νεκροί από έκρηξη βόμβας στη Σομαλία

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας αξιωματικός της αστυνομίας, σκοτώθηκαν το Σάββατο σε βομβιστική επίθεση στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση Αλ Σαμπαάμπ των σομαλών ανταρτών, λέγοντας πως αξιωματικός που σκοτώθηκε ήταν «εχθρός του Αλλάχ».

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας αξιωματικός της αστυνομίας, σκοτώθηκαν το Σάββατο σε βομβιστική επίθεση στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, σε μια ενέργεια την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Αλ Σαμπαάμπ των σομαλών ανταρτών.

Αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι βόμβα που πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο Αμπντικάφι Χιλόουλε Οσμάν, αξιωματικός της αστυνομίας και πρώην στέλεχος της αυτοδιοίκησης στην πρωτεύουσα.

Ο αξιωματικός σκοτώθηκε από την έκρηξη, όπως επίσης και δύο αστυνομικοί συνοδοί του και τέσσερις πολίτες. Άλλες πηγές ανέφεραν ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο πλάι του δρόμου και όχι στο όχημα που μετέφερε τον αξιωματικό.

Οι σομαλοί αντάρτες της οργάνωσης Αλ Σαμπαάμπ, η οποία συνδέεται με την αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση περιγράφοντας τον Χιλόουλε Οσμάν ως «εχθρό του Αλλάχ» ο οποίος εργαζόταν, σύμφωνα με την ίδια, για ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Αμπντιαζίζ Αμπού Μούσαμπ, δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επίθεση έγινε από την οργάνωση και προειδοποίησε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες δολοφονίες.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας της Σομαλίας είπαν στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι απετράπησαν άλλες δύο απόπειρες να διαπραχθούν βομβιστικές επιθέσεις. Μία βόμβα βρέθηκε κρυμμένη στο αυτοκίνητο ενός βουλευτή του σομαλικού κοινοβουλίου.

Η Αλ Σαμπαάμπ έχει κλιμακώσει τις συστηματικές δολοφονίες αξιωματούχων της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες, προβαίνοντας σε επιθέσεις στην πρωτεύουσα, στην κεντρική και στη βόρεια Σομαλία.

Το θύμα της σημερινής επίθεσης «ήταν ένας εχθρός του Αλλάχ που καταζητούσαμε για εγκλήματα που είχε διαπράξει σε βάρος της μουσουλμανικής νεολαίας. Χαιρόμαστε που επιτέλους τον σκοτώσαμε», είπε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης στο Γαλλικό Πρακτορείο και πρόσθεσε πως «πολλοί ακόμη βρίσκονται στη λίστα αυτών που θα σκοτώσουμε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 3ο τελικό της Volley League Γυναικών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024