Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς να «ασφαλίσετε» το πορτοφόλι, τις κάρτες και το κινητό σας

Πώς να «ασφαλίσετε» το πορτοφόλι, τις κάρτες και το κινητό σας

Προγράμματα υποστήριξης αλλά και αποζημιώσεων προσφέρουν οι τράπεζες σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής καρτών και προσωπικών εγγράφων των πελατών τους.

Προγράμματα υποστήριξης αλλά και αποζημιώσεων προσφέρουν οι τράπεζες σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής καρτών και προσωπικών εγγράφων των πελατών τους.

Πρόκειται για ασφαλιστικά προϊόντα, τα οποίαστο πλαίσιο του bancassurance προσφέρουν οι τράπεζες στους πελάτες τους και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν προστασία από χρεώσεις σε πιστωτικές κάρτες που έχουν χαθεί ή κλαπεί, αποστολή μετρητών, αλλά και αποζημιώσεις για κλεμμένα αντικείμενα όπως κλειδιά, κινητά και προσωπικά έγγραφα (ταυτότητες, διαβατήρια, διπλώματα αυτοκινήτου).

Τα προγράμματα αυτά διατίθενται με πολύ μικρή ετήσια συνδρομή που συνήθως δεν ξεπερνά τα 40 ευρώ τον χρόνο και προσφέρουν καλύψεις που μπορεί να φτάσουν και τα 2.000 ευρώ. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι καλύψεις ισχύουν τόσο για την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Πρόκειται για νέας γενιάς τραπεζοασφαλιστικά προγράμματα, τα οποία έρχοντια να καλύψουν ανάγκες «νέας γενιάς» των πελατών. Αντίστοιχα προγράμματα για παράδειγμα προσφέρουν προστασία από ανασφάλιστα οχήματα, ο αριθμός των οποίων έχει πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα, αποτυπώνοντας τις σημαντικές αλλαγές που συμβαίνουν στις ασφάλειες αυτοκινήτου. Επίσης, υπάρχουν νέου τύπου τραπεζοασφάλειες υγείας, οι οποίες προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις στα νοσοκομεία, αλλά και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και επισκέψεις.

Pireaus Customer Protection:

Το πρόγραμμα προσφέρεται από την Τράπεζα Πειραιώς και την ING στους ιδιώτες πελάτες της τράπεζας, ηλικίας 17 έως 70 ετών, οι οποίοι είναι κάτοικοι Έλλαδας, ανεξαρτήτου υπηκοότητας. Το κόστος της ετήσιας συνδρομής ανέρχεται στα 39,50 ευρώ για τον κύριο δικαιούχο και 31,60 για κάθε πρόσθετο μέλος.

Παροχές:

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εργασίες όπως:

1. Ακύρωση καρτών όλων των τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.
2. Ακύρωση καρτών της Τράπεζας Πειραιώς και άμεση αποστολή νέων καρτών μέσω courier σε Ελλάδα και εξωτερικό.
3. Έλεγχος των συναλλαγών των απολεσθέντων καρτών της Τράπεζας Πειραιώς για την πρόληψη απάτης.
4. Άμεση αποστολή μετρητών (χωρίς προμήθεια) σε Ελλάδα και εξωτερικό, στο πλαίσιο χρήσης της υπηρεσίας.
5. Συμβουλευτική υποστήριξη για τις απαιτούμενες ενέργειες αποκατάστασης των προσωπικών δεδομένων και αντικειμένων (π.χ. αστυνομικές ταυτότητες, διαβατήρια κλπ).

Ασφαλιστική προστασία

Επιπλέον, προβλέπεται η ασφαλιστική προστασία τόσο για τις κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς όσο και για τα υπόλοιπα προσωπικά αντικείμενα που μπορεί να κλαπούν ή να χαθούν. Ειδικότερα:

– Ασφάλιση μέχρι και έξι καρτών της Τράπεζας Πειραιώς
– Κάλυψη για ανεπιθύμητες χρεώσεις ή αναλήψεις που γίνονται μετά τη κλοπή της κάρτας με το πόσο των 1000 ευρώ ανά απαίτηση και ετήσιο όριο 2000 ευρώ
– Προστασία αγορών για αγαθά που αγοράζονται με κλεμμένη κάρτα του ασφαλισμένου με το πόσο των 1.000 ευρώ ανά απαίτηση, ετήσιο όριο 2.000 ευρώ και απαλλαγή 40 ευρώ.
– Κάλυψη κόστους αντικατάστασης κλεμμένων ή απολεσθέντων και ειδικά:
α. Προσωπικών εγγράφων: 100 ευρώ ανά απαίτηση με ετήσιο όριο 100 ευρώ
β. Συσκευής κινητού τηλεφώνου: Έως 250 ευρώ ανά απαίτηση, με ετήσιο όριο 250 ευρώ
γ. Κινητού τηλεφώνου για παράνομες επικοινωνίες: Έως 200 ευρώ ανά απαίτηση με ετήσιο όριο 250 ευρώ
δ. Κλειδιών: έως 200 ευρώ ανά απαίτηση με ετήσιο όριο 200 ευρώ
ε. Πορτοφολιού: 20 ευρώ ανά απαίτηση με ετήσιο όριο 20 ευρώ

Citibank Safe Wallet

Αντίστοιχο πρόγραμμα με αυτό της Πειραιώς προσφέρει στους πελάτες της και η Citibank σε συνεργασία με την AIG Ελλας. Ειδικότερα με ετήσιο κόστος 30 ευρώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Α. Προστασία καρτών:

Το πρόγραμμα καλύπτει όλες τις κάρτες ανάληψης και τις πιστωτικές κάρτες της Citibank σε περίπτωση που χαθούν ή αφαιρεθούν με τη βία. Εάν γίνει παράνομη χρήση των καρτών πριν αυτές απενεργοποιηθούν, λαμβάνεται αποζημίωση έως και 4.000 € εάν είστε κάτοχος χρυσής κάρτας ή έως 2.000 € αν είστε κάτοχος Visa, MasterCard, Diners.

Β. Προστασία ανάληψης από ΑΤΜ:

Εάν ο ασφαλισμένος πέσει θύμα παράνομης αφαίρεσης χρημάτων με χρήση βίας ή εξαναγκαστικής ανάληψης χρημάτων σε ΑΤΜ, λαμβάνει αποζημίωση έως 500 € εάν είναι κάτοχος χρυσής κάρτας και έως 400 € για όλες τις υπόλοιπες κάρτες.

Γ. Προστασία εγγράφων:

Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής προσωπικών εγγράφων*, υπό τη ρητή προϋπόθεση της ταυτόχρονης απώλειας ή κλοπής μιας τουλάχιστον κάρτας Citibank, αποζημιώνεστε με 200 € για τις δαπάνες αντικατάστασης των εγγράφων (προσωπικά έγγραφα θεωρούνται τα ακόλουθα: Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, Διαβατήριο, Άδεια Οδηγήσεως, Άδεια Παραμονής, Άδεια Εργασίας, Άδεια Κυκλοφορίας Αυτοκινήτου, Άδεια Χειριστού Ταχύπλοου Σκάφους, Ατομική Ερασιτεχνική Άδεια Αλιείας, Ερασιτεχνική Άδεια Αλιείας Σκάφους).

Δ. Προστασία κλειδιών:

Όπως και στην περίπτωση απώλειας εγγράφων, η απώλεια ή κλοπή κλειδιών καλύπτεται με συνολική αποζημίωση 200 € για τις δαπάνες αντικατάστασης κλειδιών και κλειδαριών, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι έχει πραγματοποιηθεί ταυτόχρονη απώλεια ή κλοπή μιας κάρτας Citibank του Ασφαλισμένου. (Ως κλειδιά εννοούνται όλα τα αντικείμενα ή οι συσκευές που εξυπηρετούν στο κλείδωμα / ξεκλείδωμα του μηχανισμού μιας πόρτας της μόνιμης κατοικίας του ασφαλισμένου και του Ι.Χ. οχήματος, του οποίου είναι κύριος, μισθωτής ή κάτοχος).

Ε. Προστασία κινητού:

Σε περίπτωση κλοπής κινητού τηλεφώνου, αποζημιώνεστε για όλα τα τηλεπικοινωνιακά κόστη των συνδιαλέξεων που έλαβαν χώρα πριν την αίτηση απενεργοποίησης της κάρτας SIM και εντός 48 ωρών από την κλοπή, μέχρι το ποσό των 200 €.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024