Αντιδράσεις για τους γιατρούς με «μπλοκάκι» στο ΕΣΥ
Τροπολογία, που επεκτείνει τη δυνατότητα εργασιακής σχέσης με μπλοκάκι στο ΕΣΥ και στους γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ), η οποία αρχικά αφορούσε μόνο τον ΟΚΑΝΑ, προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης.
Τροπολογία, που επεκτείνει τη δυνατότητα εργασιακής σχέσης με μπλοκάκι στο ΕΣΥ και στους γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ), η οποία αρχικά αφορούσε μόνο τον ΟΚΑΝΑ, προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης.
Η νέα ρύθμιση κατατέθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάνρα και προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αιφνιδιαστικά καταθέτει την τελευταία στιγμή ουσιαστική βελτιωτική αλλαγή κατά παράβαση του κανονισμού της Βουλής.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξέφρασε την αντίθεση του στη νέα διάταξη, που εντάσσει, όπως είπε, και άλλους οργανισμούς στο καθεστώς με τα μπλοκάκια, και ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να την αποσύρει ώστε να επανακατατεθεί από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας, σε δικό του νομοσχέδιο.
Τη διαφωνία του εξέφρασε και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «διευρύνει και στο χώρο της Υγείας το καθεστώς ελαστικών μορφών απασχόλησης σε βάρος και των ασθενών και των γιατρών».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σημείωσε ότι με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα ευρύτερης συνεργασίας του ΕΣΥ με γιατρούς, εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξη του γιατί η αντιπολίτευση δεν δέχεται αυτή τη βελτίωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Tουρισμός: Η εκεχειρία έφερε κρατήσεις αλλά η αβεβαιότητα επανήλθε
- Ο Δήμος Μετσόβου επιχειρεί να αναδείξει και πάλι τα παραδοσιακά επαγγέλματα
- Τα μεγάλα μοντέλα ΑΙ πάτωσαν σε τεστ ιατρικών διαγνώσεων
- Ηράκλειο: Πάνω από 1000 παραβάσεις οδηγών βεβαιώθηκαν το τετραήμερο του Πάσχα στο Ηράκλειο
- Ποδοσφαιριστής στην Παραγουάη έγινε… Βουτσάς και έβαλε γκολ με το πρόσωπο (vids)
- Απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία: «Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια τον χαρακτήρα της μειονότητας στη Θράκη ως θρησκευτικής»
- Στην «πυρά» ο Τζάστιν Μπίμπερ για το live του στο Coachella
- Χρηματοδότηση για παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Πελοποννήσου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442