Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άλλες τέσσερις αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές

Άλλες τέσσερις αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές

Τέσσερις αλλαγές σε διατάξεις του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης, ενώ παραγωγοί και πωλητές βρίσκονται έξω από το Κοινοβούλιο, διαμαρτυρόμενοι για τις πρόνοιες του νομοσχεδίου. Με βάση τις αλλαγές, δεν μειώνονται οι υφιστάμενες άδειες, ενώ μειώνονται οι ποινές και τα πρόστιμα για όσους συλλαμβάνονται χωρίς άδεια.

Τέσσερις αλλαγές σε διατάξεις που είχαν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών όλων των κομμάτων, αλλά και συνδικαλιστικών φορέων, κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις:

  • Γίνεται σαφές πλέον ότι δεν δύναται να μειωθεί ο αριθμός των υφιστάμενων αδειών στις λαϊκές αγορές.
  • Η κλήρωση για την άδεια γίνεται εφάπαξ, τον Ιανουάριο του 2015 και στη συνέχεια καθιερώνεται το σύστημα κυκλικότητας κάθε χρόνο, κατά μία θέση.
  • Αυξάνεται, από τρεις, στις πέντε ημέρες η διάρκεια για τις εμποροπανηγύρεις και σε 10 για τις Χριστουγεννιάτικες και Πασχαλινές αγορές.
  • Μειώνεται, από ένα χρόνο, σε έξι μήνες η ποινή φυλάκισης για όσους συλλαμβάνονται χωρίς άδεια.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, με αυτόν τον τρόπο γίνεται δικαιότερο και διαφανέστερο το σύστημα των αδειών, ξεκαθαρίζεται ότι δεν μειώνονται οι υφιστάμενες άδειες, ενώ ελαχιστοποιούνται οι ποινές και τα πρόστιμα, σε σχέση με ό,τι αρχικά προέβλεπε το νομοσχέδιο, για τους παραβάτες που συλλαμβάνονται χωρίς άδεια, καθώς αποσύρθηκε από το νομοσχέδιο η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και η απέλαση, ενώ παραμένει μόνο η ποινή φυλάκισης έξι μηνών η οποία αρχικά είχε προσδιοριστεί στο ένα έτος.

Συγκέντρωση στη Βουλή

Οι παραγωγοί και οι πωλητές λαϊκών αγορών συνέχισαν και την Παρασκευή τις κινητοποιήσεις, με συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία προς τη Βουλή.

Για αύριο Σάββατο έχουν προγραμματίσει δωρεάν διανομή τροφίμων στον Περισσό, στην οδό Σαλαμίνος, αλλά και σε άλλα σημεία στην Αθήνα που δεν έχουν ανακοινωθεί.

Επίσης, το Σάββατο θα λειτουργήσουν -κατ’ εξαίρεση- οι λαϊκές αγορές στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Θράκη, ενώ από Δευτέρα θα συνεχιστεί η απεργία διαρκείας των παραγωγών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024