«Τιμάμε τους 200 ήρωες εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, τιμάμε τους χιλιάδες αγωνιστές που έδωσαν την ζωή τους πριν 70 χρόνια» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου την Πρωτομαγιά του 1944, οι Ναζί εκτέλεσαν 200 κομμουνιστές.

«Τιμάμε τους 200 ήρωες εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, τιμάμε τους χιλιάδες αγωνιστές που έδωσαν την ζωή τους πριν 70 χρόνια και καθόρισαν με την στάση τους και την πράξη τους την εξέλιξη, την πορεία μιας σκληρής αναμέτρησης, μιας σκληρής μάχης ενάντια στην βαρβαρότητα που οδηγεί ο ίδιος ο καπιταλισμός» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου την Πρωτομαγιά του 1944, οι Ναζί εκτέλεσαν 200 κομμουνιστές.

«Ταυτόχρονα ανέδειξαν το μεγαλείο της λαϊκής αντίστασης, της λαϊκής πάλης ενάντια στα δημιουργήματα του καπιταλιστικού συστήματος, όπως είναι ο φασισμός, η κρίση, οι πόλεμοι» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας, καταλήγοντας «η θυσία τους αποτελεί οδηγό και φάρο, μας εμπνέει στους σημερινούς και αυριανούς αγώνες μέχρι την οριστική κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».

Στεφάνια στον τόπο της θυσίας, κατέθεσαν ο κ. Κουτσούμπας εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Θοδωρής Χιώνης, εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ, η Σούλα Λαμπούδη εκ μέρους του ΠΑΜΕ και η Μαριάνθη Χαλβατζή εκ μέρους της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr