
Επιταχύνεται η είσπραξη ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών
Στο ποσό των 350 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές που έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ). Όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση που διαβιβάστηκε στη Βουλή, το ποσό αυτό θα πρέπει να εισπραχθεί έως το τέλος του 2014.
Στο ποσό των 350 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές που έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ). Όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση που διαβιβάστηκε στη Βουλή, το ποσό αυτό θα πρέπει να εισπραχθεί έως το τέλος του 2014.
Για τα έσοδα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών είχαν καταθέσει ερώτηση οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι με επικεφαλής τους Αλέξη Μητρόπουλο και Δημήτρη Στρατούλη ζητούσαν από τον κ. Βρούτση να ενημερωθούν αν τα έσοδα αυτά θα κατευθυνθούν για τη βιωσιμότητα των Ταμείων ή αν θα εξυπηρετήσουν το χρέος της χώρας.
Όπως διευκρινίζει ο υπουργός Εργασίας στο έγγραφό του, «τα έσοδα του ΚΕΑΟ από τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές αποτελούν έσοδα των οικείων ασφαλιστικών οργανισμών, στους οποίους αποδίδονται από τις υπηρεσίες του ΚΕΑΟ. Η κεντρική διαχείριση της απόδοσης οφειλών εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης και Διοικητικής Υποστήριξης της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΚΕΑΟ».
Όπως εξάλλου ενημερώνει ο υπουργός, «το ποσό από τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές που έχουν μεταφερθεί στο ΚΕΑΟ και πρέπει να εισπραχθεί έως το τέλος του 2014 είναι 350 εκατ.ευρώ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυτά είναι τα έξι «μυστικά» για καλή ψυχική υγεία
- Συνεδρίαση ΚΟ ΝΔ: Πίσω από το «παραβάν» της συνταγματικής αναθεώρησης επιχειρεί ο Μητσοτάκης να κρύψει τη δυσαρέσκεια των βουλευτών
- Τετραήμερη εργασία: Ανεδαφική ιδέα ή εφικτή πρόταση;
- Συνταγή: Chimichanga με κοτόπουλο και αβοκάντο
- Υπόθεση Έπσταϊν: Στο στόχαστρο ο υπουργός Εμπορίου, Χάουαρντ Λάτνικ – «Είναι παθολογικός ψεύτης» λένε οι Δημοκρατικοί
- Αναφορές ότι το Ιράν θα απαντήσει σήμερα στην πρόταση των ΗΠΑ – Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον Λίβανο
- Τι έδειξε μια νέα έρευνα για τη μεσογειακή διατροφή;
- Ανεβαίνει ο υδράργυρος – Καλοκαιρινός ο καιρός και σήμερα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442