Εκτός νόμου το Κίνημα της 6ης Απριλίου που ανέτρεψε τον Μουμπάρακ
Αιγυπτιακό δικαστήριο απαγόρευσε τη λειτουργία του Κινήματος της 6ης Απριλίου, το οποίο πρωτοστάτησε στην εξέγερση που οδήγησε στην ανατροπή του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ. Η απόφαση ελήφθη μετά από προσφυγή δικηγόρου που κατηγόρησε το κίνημα για «πρόκληση βλάβης στην εικόνα του κράτους» και «συνεργασία» με κινήματα του εξωτερικού.
Αιγυπτιακό δικαστήριο απαγόρευσε τη λειτουργία του Κινήματος της 6ης Απριλίου, το οποίο πρωτοστάτησε στην εξέγερση που οδήγησε στην ανατροπή του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ, έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές και δημοσίευμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Al-Ahram.
Η απόφαση για την απαγόρευση της λειτουργίας του κινήματος ακολουθεί την φυλάκιση τριών από τα ηγετικά του στελέχη τον περασμένο χρόνο με την κατηγορία της παράνομης διαμαρτυρίας.
Η δικαστική απόφαση ελήφθη έπειτα από προσφυγή δικηγόρου που κατηγόρησε το κίνημα για «πρόκληση βλάβης στην εικόνα του κράτους» και «συνεργασία» με κινήματα του εξωτερικού, σύμφωνα με την Al-Ahram.
Η απόφαση ελήφθη σε μία συγκυρία απόλυτης καταστολής τόσο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, όσο και κάθε κινήματος που αμφισβητεί την νέα αιγυπτιακή εξουσία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Μπράιτον – Μπόρνμουθ 1-1: Ο Κωστούλας έσωσε τους «γλάρους» με απίθανο γκολ (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]
- Ασύλληπτο γκολ με ψαλιδάκι από τον Κωστούλα! (vid)
- Λάτσιο – Κόμο 0-3: Σαρωτική στη Ρώμη η ομάδα του Σεσκ Φάμπρεγκας
- Πόλεμος μέχρις εσχάτων: Ο Μπρούκλιν καταγγέλει τους Μπέκαμ για «χειραγώγηση, ταπείνωση, απληστία» – «Δεν είναι οικογένεια, είναι πολυεθνική»
- Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη στην Καμπούλ
