ΔΕΗ: Το θερινό ωράριο του οικιακού τιμολογίου με χρονοχρέωση
Ανακοίνωση με την οποία παρέχει διευκρινίσεις για το οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (μειωμένο-νυχτερινό) εξέδωσε τη Δευτέρα η ΔΕΗ. Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της που κάνουν χρήση του οικιακού τιμολογίου ότι για την καλοκαιρινή περίοδο, από 1ης Μαΐου 2014 έως 31ης Οκτωβρίου 2014, το συνεχές ωράριο θα ισχύει από 23:00 έως 07:00, όπως κάθε χρόνο.
Ανακοίνωση με την οποία παρέχει διευκρινίσεις για το οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (μειωμένο-νυχτερινό) εξέδωσε τη Δευτέρα η ΔΕΗ. Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της που κάνουν χρήση του οικιακού τιμολογίου ότι για την καλοκαιρινή περίοδο, από 1ης Μαΐου 2014 έως 31ης Οκτωβρίου 2014, το συνεχές ωράριο θα ισχύει από 23:00 έως 07:00, όπως κάθε χρόνο.
Το οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (Γ1Ν) είναι ένα τιμολόγιο διπλής χρέωσης, δηλαδή οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του 24ώρου, χρεώνονται με δύο τιμές.
Έτσι, οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται στο ωράριο της κανονικής χρέωσης χρεώνονται με την κανονική τιμή (οικιακό τιμολόγιο χωρίς χρονοχρέωση – Γ1), ενώ οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται στο ωράριο της χαμηλής χρέωσης χρεώνονται με μειωμένη τιμή.
Σύμφωνα με τη ΔΕΗ το τιμολόγιο αυτό συμφέρει:
- Όταν χρησιμοποιούνται ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν πολύ ρεύμα κατά τη διάρκεια της νύχτας (ώρες μειωμένης χρέωσης).
- Σε κάθε περίπτωση εάν η συνολική κατανάλωση, ημέρας και νύχτας, είναι πάνω από 800 kWh (κιλοβατώρες) το τετράμηνο.
- Όταν η 4μηνιαία κατανάλωση (ημέρας και νύχτας) είναι μικρότερη των 800 kWh, εφόσον η κατανάλωσης της νύχτας είναι τουλάχιστον 150 kWh.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επίσημα Όσμαν στον ΠΑΟΚ: Το πρώτο μήνυμα του Τούρκου φόργουορντ
- ΑΑΔΕ: Διαχειρίστρια δηλώνει άστεγη, αλλά διαμένει σε βίλα με πισίνα – «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι
- Γαλλία: Ένας 21χρονος αυτοκτόνησε – Η οικογένειά του ζητά ανεξάρτητη έρευνα, λέγοντας ότι ήταν θύμα ρατσισμού
- Κυψέλη: Ακαθόριστα τα αίτια θανάτου της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή σε βαλίτσα – Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή
- Σε Live streaming η παρέλαση της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας
- «Σοσιαλισμός ή καθολικό εισόδημα» – Ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί βλέπει θετικά την ΑΙ
- James Arthur: Συναίσθημα και άρωμα brit pop στο Sani Festival
- Σοκάρουν οι εικόνες από το τραγικό τροχαίο με τρεις νεκρούς στον Κονιακό Φωκίδας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442