Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ήταν πιο απλά στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου» λέει ο Τζον Κέρι

«Ήταν πιο απλά στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου» λέει ο Τζον Κέρι

Την εκτίμηση ότι οι διεθνείς σχέσεις ήταν «πιο απλές» στη διαχείρισή τους κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου σε σχέση με σήμερα εκφράζει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι.
«Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου δεν ήταν ίσως προφανές για τους μεγάλους ηγέτες της εποχής, αλλά ήταν πιο εύκολο απ' ό,τι σήμερα, ας πούμε πως ήταν πιο απλό» δήλωσε σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον.

Την εκτίμηση ότι οι διεθνείς σχέσεις ήταν «πιο απλές» στη διαχείρισή τους κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου σε σχέση με σήμερα εκφράζει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι.

«Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου δεν ήταν ίσως προφανές για τους μεγάλους ηγέτες της εποχής, αλλά ήταν πιο εύκολο απ’ ό,τι σήμερα, ας πούμε πως ήταν πιο απλό» δήλωσε σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον.

«Οι επιλογές ήταν λιγότερο ποικίλες, λιγότερο περίπλοκες, με περισσότερες αντιθέσεις, περισσότερο ξεκάθαρες: Κομμουνισμός ή Δημοκρατία. Δύση ή Ανατολή. Το Σιδηρούν Παραπέτασμα, αυτή η μεγάλη διαχωριστική γραμμή» είπε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στο Μεσανατολικό και τις θρησκευτικές διαφορές στους κόλπους του ισλαμικού κόσμου ανάμεσα στους σιίτες και τους σουνίτες, ο Τζον Κέρι είπε ότι «εμείς πρέπει πραγματικά να χαράσσουμε πορεία σε έναν κόσμο πολύ πιο περίπλοκο».

«Κάποιες φορές, αντιμετωπίζουμε περίπλοκα προβλήματα στην Ουκρανία. Κάποιες φορές, πολεμάμε στη Συρία και στη Μέση Ανατολή. Όμως, είμαστε ικανοί να διατηρήσουμε την ηρεμία σε πάρα πολλές περιοχές του κόσμου» υπογράμμισε ο ίδιος, ενώ απαρίθμησε πρόσφατες «διπλωματικές επιτυχίες», όπως τις συμφωνίες για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας και για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Στις δεκαετίες του 1940-1960 «μπορούσαμε να λάβουμε κακές αποφάσεις και να κερδίζουμε παρ’ όλα αυτά, καθώς ήμασταν σχεδόν η μοναδική οικονομική και στρατιωτική δύναμη. Αυτό δεν ισχύει σήμερα» κατέληξε ο Τζον Κέρι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024