Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με τον ΓΓ του ΟΗΕ συναντάται στη Νέα Υόρκη ο Ντερβίς Έρογλου

Με τον ΓΓ του ΟΗΕ συναντάται στη Νέα Υόρκη ο Ντερβίς Έρογλου

Με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν συναντάται το βράδυ της Δευτέρας ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται στα κατεχόμενα, στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν στις 6 Μαΐου.

Με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν συναντάται το βράδυ της Δευτέρας ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Η συνάντηση διευθετήθηκε κατόπιν αιτήματος του κατοχικού ηγέτη που υποβλήθηκε αμέσως μετά τη συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν.Αναστασιάδη με τον ΓΓ του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες.

Η κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος αναφέρει ότι σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται στα κατεχόμενα, στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν στις 6 Μαΐου.

Το τουρκοκυπριακό «πρακτορείο» ειδήσεων ΤΑΚ γράφει ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά επιθυμεί μία διαδικασία που, σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, θα φέρει αποτέλεσμα, επισημαίνοντας ότι στην ατζέντα θα έρθει το θέμα των προτάσεων, αντιπροτάσεων και γεφυρωτικών προτάσεων. Σημαντική επίσης, προστίθεται, είναι η μέθοδος που θα ακολουθηθεί σε αυτή τη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η όγδοη φορά που ο Ντερβίς Έρογλου μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη και η δέκατη φορά που θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο Ντερβίς Έρογλου θα παρακαθίσει σε δείπνο προς τιμήν του που θα παραχωρήσει ο Τούρκος πρέσβης στην Νέα Υόρκη και θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της δεξαμενής σκέψης «Συμβούλιο για τις διεθνείς σχέσεις» (Council on Foreign Relations), Ρίτσαρντ Ν.Χάας.

Επισημαίνεται ότι εντός των ημερών αναμένεται να υποβληθεί και η έκθεση του παραιτηθέντος ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, με τις παρατηρήσεις του για την περίοδο της θητείας του, που έληξε και τυπικά στις 20 Απριλίου.

Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ αναλαμβάνει επίσημα τα νέα του καθήκοντα του υπάτου Αρμοστή της Αυστραλίας στο Λονδίνου, στις 10 Μαΐου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024