Reuters: Στο 0,3% μειώνεται η εκτίμηση για την ανάπτυξη φέτος
Η ελληνική οικονομία θα σταθεροποιηθεί φέτος, αλλά η πραγματική ανάκαμψη αργεί είναι το συμπέρασμα δημοσκόπησης του Reuters σε οικονομολόγους. Η πλειοψηφία αυτών εκτιμά ότι η ανάπτυξη φέτος θα κυμανθεί στο 0,3% του ΑΕΠ, χαμηλότερα από το 0,6% που προβλέπουν οι διεθνείς δανειστές της χώρας και το 0,5% της ΤτΕ. Υπάρχουν θετικές ενδείξεις, αλλά θα πρέπει να συνεχιστεί η δημοσιονομική πρόοδος στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες του Νότου που εντάχθηκαν σε μνημόνια, λένε.
Η ελληνική οικονομία θα σταθεροποιηθεί φέτος, αλλά η πραγματική ανάκαμψη αργεί είναι το συμπέρασμα δημοσκόπησης του Reuters σε οικονομολόγους.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις 35 οικονομολόγων και υπευθύνων στρατηγικής που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας φέτος θα κυμανθεί στο 0,3% του ΑΕΠ, χαμηλότερα από το 0,6% που προβλέπουν οι διεθνείς δανειστές της χώρας και το 0,5% της Τράπεζας της Ελλάδας.
Υπάρχουν θετικές ενδείξεις, αλλά θα πρέπει να συνεχιστεί η δημοσιονομική πρόοδος τόσο στην Ελλάδα όσο και τις άλλες χώρες του Νότου της ευρωζώνης που εντάχθηκαν σε μνημόνια, τονίζουν οι οικονομολόγοι.
«Υπάρχουν αυξημένες ενδείξεις ότι η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται και αναμένουνε να δούμε αργότερα φέτος ένα θετικό τρίμηνο από πλευράς ΑΕΠ», είπε ο οικονομολόγος Άγγελος Τσακανίκας του ΙΟΒΕ.
«Η επιστροφή στις αγορές ομολόγων είναι ένα πρώτο θετικό βήμα. Θα βοηθήσει στην αύξηση της ρευστότητας της οικονομίας και της οικονομικής μεγέθυνσης», είπε ο κ. Τσακανίκας.
Οι οικονομολόγοι εκτιμούν, ωστόσο, ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η δημοσιονομική πρόοδος τόσο στην Ελλάδα όσο και τις άλλες χώρες του Νότου της ευρωζώνης που εντάχθηκαν σε μνημόνια όπως η Πορτογαλία.
«Υπάρχουν ορατές δυσκολίες αλλά οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές εφαρμόζονται, ενώ υπάρχουν περαιτέρω προσπάθειες για μετατροπή της οικονομίας σε εξαγωγική», είπε η Paula Carvalhom, επικεφαλής οικονομολόγος στην Banco BPI.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το στοίχημα του καλοκαιριού για τις εκπτώσεις και ο στόχος των 7 δισ. ευρώ
- Το δίλημμα του Λανουά και η αγωνία των ΕΠΟ, ΚΕΔ
- Άργος: Η στιγμή των πυροβολισμών κατά του 20χρονου από αστυνομικούς – Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο
- Οι Bone Thugs-N-Harmony απέκτησαν αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ακυρώθηκε η διαγραφή Πολάκη και η στήριξη στην ΕΛΑΣ – Ραντεβού των «κομμένων» με την πλειοψηφία για το τελικό ξεκαθάρισμα
- Μαρφίν: «Ανορθόδοξη η δίωξη, εξυπηρετεί πολιτική σκοπιμότητα» – Τι λέει η δικηγόρος των συλληφθέντων
- Θάνατος Β. Νέστορα: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους συλληφθέντες – Συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλα άτομα
- Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επιστρέφει στην Επίδαυρο με το έργο Ίων του Ευριπίδη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442