Η Μόσχα αντεπιτίθεται στις κατηγορίες ότι υποκινεί τις ταραχές στην Ουκρανία
Σε υψηλούς τόνους αρνείται η Ρωσία πως υποκινεί την ένταση στην επαρχία του Ντονέτσκ στην Ουκρανία, με τον Σεργκέι Λαβρόφ να λέει πως δεν υπάρχουν ρώσοι πράκτορες στην επαρχία και να «ζητά εξηγήσεις για αναφορές πως ο αρχηγός της CIA επισκέφθηκε το Κίεβο».
Σε υψηλούς τόνους αρνείται η Ρωσία πως υποκινεί την ένταση στην επαρχία του Ντονέτσκ στην Ουκρανία, με τον Σεργκέι Λαβρόφ να λέει πως δεν υπάρχουν ρώσοι πράκτορες στην επαρχία και να «ζητά εξηγήσεις για αναφορές πως ο αρχηγός της CIA επισκέφθηκε το Κίεβο».
Η Μόσχα, υποστήριξε, δεν επιδιώκει την διάσπαση της Ουκρανίας, λέγοντας πως χρειάζεται αλλαγή του ουκρανικού Συντάγματος μετά από διαβούλευση με τις ανατολικές περιφέρειες της χώρας.
Μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας από τη ρωσική πρωτεύουσα, ο Σ.Λαβρόφ είπε ότι «όσες χώρες ενθαρρύνουν το Κίεβο να χρησιμοποιήσει βία εναντίον διαδηλωτών πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Ο ρώσος ΥΠΕΞ αναφερόταν προφανώς στην επέμβαση που προαναγγέλει το Κίεβο εναντίον των φιλορώσων ενόπλων που έχουν καταλάβει κτίρια στο Σλαβιάνσκ.
Συνεχίζοντας, ο Λαβρόφ είπε, όπως μεταδίδει το Reuters, ότι «ζητά εξηγήσεις για αναφορές πως ο διευθυντής της CIA επισκέφθηκε το Κίεβο».
«Δεν υπάρχουν ρώσοι πράκτορες στην ανατολική Ουκρανία» επανέλαβε ο ρώσος ΥΠΕΞ, λέγοντας, σύμφωνα με το ρωσικό RT, πως «εάν το Κίεβο, η ΕΕ ή οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πως έχουν πιάσει ρώσους πράκτορες, πρέπει να παρουσιάσουν στοιχεία».
Η Μόσχα, υποστήριξε, θεωρεί ότι είναι προς το συμφέρον της η Ουκρανία να παραμείνει ενιαία και «όλοι οι πολίτες της να είναι ίσοι». Επανέλαβε τη ρωσική θέση για νέο Σύνταγμα που θα δίνει μεγαλύτερες αρμοδιότητες στις περιφέρειες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το YouTube ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τους εφήβους
- Το Συμβούλιο Ασφαλείας βλέπει την κλιμάκωση του πυρηνικού προγράμματος στη Βόρεια Κορέα
- Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι κατέστρεψε μοναστήρι στο νότιο Λίβανο
- Τέλος θητείας για τον Τζερόμ Πάουελ – Τα οχτώ ταραχώδη χρόνια στο τιμόνι της FED
- Μαζικές περικοπές στο ΒΒC: Καταργούνται 2.000 θέσεις εργασίας
- Ο Στάρμερ προτρέπει σε αυστηρή δράση κατά των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων μετά από αντισημιτικές επιθέσεις
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 3 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442