Συνεργεία κατέβασαν την Κυριακή των Βαΐων το σήμα της «Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης» από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Το σήμα της ΕΡΤ βγήκε και από την είσοδο της Μεσογείων και στη συνέχεια έκλεισε το ρολόι της κεντρικής πύλης.

Στη θέση του σήματος «Ελληνική Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης» θα μπει το σήμα της ΝΕΡΙΤ.

ΠΟΣΠΕΡΤ: «Οι ταμπέλες ανεβοκατεβαίνουν, όπως και οι κυβερνήσεις»

Η αφαίρεση του σήματος της ΕΡΤ από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής προκάλεσε την αντίδραση της ΠΟΣΠΕΡΤ, που καταλόγισε στην κυβέρνηση «φόβο, έλλειψη ψυχραιμίας και απώλεια ελέγχου της κατάστασης». Τόνισε, δε ότι οι ταμπέλες ανεβοκατεβαίνουν, όπως και οι κυβερνήσεις.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ έχει ως εξής: «Φόβο, έλλειψη ψυχραιμίας, απώλεια ελέγχου της κατάστασης; Τι άλλο να δείχνει άλλη μια καταδρομική επιχείρηση στις 7.00 το πρωί της Κυριακής των Βαΐων από αυτούς που υπηρετούν το πραξικόπημα του μαύρου και προσπαθούν να το αναβαπτίσουν στην ψευτοκολυμπήθρα του Σιλωάμ που ονόμασαν ΝΕΡΙΤ; Πραγματικά πιστεύετε κ. Προκοπάκη και κ. Καψή της Ελιάς ότι αποκαθηλώνοντας την ιστορική επιγραφή Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση θα καταφέρετε να δώσετε αξιοπιστία, κύρος, αποδοχή στο ενδιάμεσο μόρφωμα της ΔΤ η θα ξεπλύνετε τα σκάνδαλα καταδολίευσης του διαγωνισμού για τη ΝΕΡΙΤ για τα όποια έχει παρέμβει εισαγγελέας;

»Πώς επιτύχατε την ένοχη σιωπή του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου που κατήγγειλε τα «προβλήματα» στον διαγωνισμό μόνο και μόνο για να νίψει τας χείρας του;

»Εμείς που κρατάμε την ΕΡΤ ανοιχτή 10 μήνες τώρα, στην Αθήνα , τη Θεσσαλονίκη και τις  περιφερειακές ΕΡΑ, σας απαντάμε ότι οι ταμπέλες ανεβοκατεβαίνουν εύκολα, ιδίως αν το αποφασίζει κάποιος ανάλγητος και ανιστόρητος.

»Το ίδιο συμβαίνει και με τις κυβερνήσεις.     

»Η αξιοπιστία, το κύρος και η αποδοχή ενός δημόσιου Οργανισμού όμως δεν χάνεται με την αποκαθήλωση της επωνυμίας του ούτε αποκαθίσταται με κυβερνητικά μορφώματα… ακόμα και σε μια χώρα όπου η κυβέρνηση διαλύει τους θεσμούς.

»Όσες επιγραφές και να «κατεβάσετε» η πραγματική περιουσία της ΕΡΤ είναι και θα είναι η εργαζόμενοί της.

»Προσοχή μόνο γιατί με τη φόρα που έχετε πάρει είστε ικανοί να αποκαθηλώσετε ακόμα και εαυτούς αλλά δεν θα σας κάνουμε τη χάρη. Αυτή τη χαρά τη φυλάμε για εμάς και το λαό που στέκεται πλάι μας 10 μήνες τώρα και θα είναι η μεγαλύτερη γιορτή δημοκρατίας μετά τα χρόνια της βαρβαρότητας σας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ