
Ο Ερντογάν κατηγόρησε το Twitter για φοροδιαφυγή
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το Twitter για φοροδιαφυγή, μετά τη χρησιμοποίηση του δικτύου για τη δημοσίευση του περιεχομένου τηλεφωνικών συνομιλιών που εμπλέκουν τον ίδιο και το περιβάλλον του σε πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το Twitter για φοροδιαφυγή, μετά τη χρησιμοποίηση του δικτύου για τη δημοσίευση του περιεχομένου τηλεφωνικών συνομιλιών που εμπλέκουν τον ίδιο και το περιβάλλον του σε πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς.
«Το Twitter, το YouTube και το Facebook είναι διεθνείς εταιρείες που συστάθηκαν για το κέρδος. Το Twitter είναι παράλληλα και φοροφυγάς. Θα ασχοληθούμε με αυτό» προειδοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η τουρκική αρχή εποπτείας των τηλεπικοινωνιών απέκλεισε έπειτα από εντολή της τουρκικής κυβέρνησης την πρόσβαση στο Twitter στις 20 Μαρτίου.
Η Άγκυρα αναγκάσθηκε, μετά τη διεθνή κατακραυγή και την απόφαση του τουρκικού Συνταγματικού Δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματικό το μέτρο, καθώς παραβίαζε την ελευθερία της έκφρασης, να άρει την απαγόρευση στις 3 Απριλίου.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας καταδίκασε για δεύτερη φορά το Σάββατο την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου: «Εφαρμόσαμε την απόφαση, αλλά το επαναλαμβάνω, δεν την σέβομαι».
Ο Ερντογάν επέκρινε το Συνταγματικό Δικαστήριο λέγοντας ότι «υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ξένων εταιρειών, αντί να υπερασπισθεί την ίδια τη χώρα του».
Την περασμένη εβδομάδα, η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο αποκλεισμός της πρόσβασης στο YouTube θα διατηρηθεί παρά τις δύο αντίθετες αποφάσεις της τουρκικής δικαιοσύνης, όσο δεν αποσύρονται ορισμένες πληροφορίες που οι τουρκικές αρχές θεωρούν «παράνομες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Νιγηρία: Φόβοι για δεκάδες ψαράδες νεκρούς σε αντιτζιχαντιστικούς βομβαρδισμούς του Τσαντ
- Χανταϊός: Βίντεο από τη μεταφορά του έλληνα επιβάτη του κρουαζιερόπλοιου στο νοσοκομείο Αττικόν
- Λίβανος: Αλλους δύο διασώστες σκότωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις -108 συνολικά από τη 2η Μαρτίου
- Ιράν: Αλλες «δύο εβδομάδες» χρειάζονται οι ΗΠΑ για να πλήξουν όλους τους στόχους τους, διαβεβαιώνει ο Τραμπ
- Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 344 παιδιά πέθαναν από τον Μάρτιο εξαιτίας επιδημίας ιλαράς
- Κολομβία: 4 εργαζόμενοι νεκροί εξαιτίας έκρηξης σε στοά ανθρακωρυχείου βάθους 500 μέτρων
- Ιράν: «Εντελώς απαράδεκτη» κρίνει ο Τραμπ την απάντηση της Τεχεράνης στην αμερικανική πρόταση
- ΗΠΑ: Το τοπικό Κογκρέσο στην Οκλαχόμα απαγόρευσε τον γάμο ανηλίκων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442